Oglas
· · Komentari: 0
PORODICA

Sedam trikova sa kojima lako možete USPAVATI DETE (VIDEO)

Bilo da se radi o tek rođenom detetu ili bebi staroj godinu dana, većini roditelja se diže kosa na glavi kada je vreme spavanja.

1600680589_adorable-21998_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Retki su roditelji koji nikad nisu iskusili probleme sa uspavljivanjem malog deteta. Bilo da se radi o tek rođenom detetu ili bebi staroj godinu dana, većini roditelja se diže kosa na glavi kada je vreme spavanja.

Bebe su nervozne, ne znaju same da se umire, a one pak starije igrale bi se celu noć. Ako ste u takvoj situaciji, pokušajte sa nekim od ovih trikova za uspavljivanje dece:

1. Budite dosadni

Kada je vreme za spavanje, prestanite sa igranjem, smejanjem i gugutanjem i pokažite svojoj bebi da bi sada trebala da zaspi. Utišajte se, pogasite svetla i poželite bebi laku noć. Ako se dete probudi usred noći, nahranite ga ako to traži, ali bez razgovora i smejanja kako se ne bi razbudilo. Vratite ga u krevet i u tišini mu pokažite kako je noć vreme za spavanje.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

2. Uključite usisavač

Pali i fen za kosu ili ventilator. Neverovatno, ali bebe uz zvuk tih uređaja s lakoćom zaspe. Ali čim beba zaspi, ugasite uređaj kako je ne bi naviknuli da spava isključivo uz zvuk usisavača. Beba će uživati, ali vi se sigurno nećete naspavati.

3. Ohladite sobu

Dosta roditelja boji se da se malo dete ne prehladi ako spava u hladnoj sobi, pa spavaću sobu ponekad toliko ugreju da se u njoj jedva diše. I to je potpuno pogrešno. Temperatura tela tokom spavanja pada, pa nam nije potrebna pretopla soba kako bi lakše spavali. Zbog vrućine, bebe su nervozne, znoje se i stalno bude. Stoga, ne preterujte sa grejanjem.

Pročitajte još: Roditelji, ove namirnice DECA ne treba da jedu

4. Napustite sobu

Učite dete da samo spava od malih nogu. Iako je mnogim roditeljima žao u početku da ostave malu bebu u sobi da spava sama, kada postane starija, verujte, bićete sami sebi zahvalni.

5. Držite se rutine

Kada je vreme za spavanje uvek se pridržavajte iste rutine. Ako vam odlazak na spavanje počinje sa kupanjem i pranjem zuba, neka vam to uvek bude tako kako bi dete znalo da je vreme za san. Ako pre spavanja detetu čitate knjigu, čitajte je tiho i uspavljujuće bez glasnih zvukova.

Pročitajte još: Roditelji OPREZ: Dete svakodnevno dodiruje OVE STVARI, a pune su BAKTERIJA

6. Trik sa maramicom

Razne su metode uspavljivanja malih beba, pa vredi pokušati i ovu:

7. Hranjenje u snu

Treba li novorođenče buditi po noći da bi ga nahranili ili ne večno je pitanje roditelja na koje ima puno različitih odgovora? Ako želite da hranite bebu, ali ne želite da se budi po noći onda je jednostavno nahranite u snu. Bilo da dete dojite ili hranite na bočicu tokom spavanja mu ponudite mleko i budite nežni kako se ne bi probudilo.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas