· · Komentari: 0

Nega cveća tokom zime: Trik koji će vam pomoći da saznate da li je vašim biljkama potrebno vode

Potrebno je obratiti pažnju

1667915601_biljke.jpg
Foto: Shutterstock

Iako tokom zime se uglavnom nalaze u kući, pojedine biljke imaju kontrolisanu temperaturu.

Pročitajte još: Nega kaktusa tokom hladnih dana: Ovako ćete da znate da li treba da ga zalijete

Biljke tokom zime

Na sobne biljke, bilo da se radi o kućnim biljkama tokom cele godine ili o biljkama koje ste uneli unutra da prezime, utiče nekoliko faktora zimskog stresa, uključujući temperature koje variraju od dnevne toplote do večernje hladnoće, suvog vazduha i kratkog dana koji smanjuje količinu svetlosti.

Uz prilagođenu negu ni bi trebalo da bude problema sa njihovim održavanjem.

Prilagodite rutinu zalivanja

Većini sobnih biljaka je potrebno manje vode tokom zime. Iako zimski vazduh suvlji, biljke imaju sporiji rast tokom hladnijih meseci, a neke čak i potpuno miruju. Zbog toga je biljkama potrebno manje vode da bi bile hidrirane, a prekomerno zalivanje može da dovede do truljenja korena.

Površinsko tlo može brže da se osuši tokom zimskih meseci, ali to nije dobar pokazatelj da je biljci potrebna voda. Stavite prst u zemlju da biste utvrdili da li je suvo zemljište centimetar ili dva ispod površine, tada bi biljku trebalo da zalijete.

Pročitajte još: Kućne biljke koje mogu da donesu pozitivnu energiju svakom domu: Imaju brojne prednosti

Dodatni savet je da ne koristite hladnu vodu za zalivanje kućnih biljaka. Koristite vodu koja je oko sobne temperature da biste izbegli šokiranje korena biljke.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.