· · Komentari: 0
SAVETI

Vratite biljke u život pomoću VODE i KORE BANANE (FOTO)

Neke od biljaka iznenada počnu da venu, a sada je otkriveno i kako na brz način možete da ih povratite

1595234027_cevece-2.jpg
Foto: Facebook Ilustracija/The Pantry Mama

Jedna žena iz Australije pokazala je neobičan trik i podelila ga putem društvenih mreža. Potrebno je da prvo nalijete vodu biljkama, a koru od banane potpiute u vodu i ostavite da odstoje u tegli 24 sata.

Pročitajte još: Da biste imali MIRAN i KVALITETAN SAN držite jednu od ove tri BILJKE u SPAVAĆOJ SOBI

Razlog zbog kog banana ima efekat je taj, jer je kora obogaćena kalijumom, fosforom i kalcijumom, tako da minerali imaju mnogo hranljivih sastojaka za biljke. Fosfor u banani takođe pomaže u dobrom rastu korena i novih izdanaka.

Foto: Facebook/ˇ@thepantrymama

Ona je otkrila da ponekad natapanje biljaka u vodi nije dovoljno za žedno zelenilo, i objasnila je da svakodnevno morate da dodajete sastojak od banane,  kako bi se vaše biljke potpuno oporavile.

- Nekoliko centimetara tople vode u kadi sa soli, tuš kako bi se sa lišća očistila prašina i one ponovonastavljaju da budu srećne - napisala je uz fotografije biljaka u kadi.

Foto: Facebook/Mums who garden - pre i posle

So je bogata magnezijum sulfatom, što povećava proizvodnju hlorofila, dok će topla voda pomoći u uništavanju štetočina u zemlji, kao što su lisne uši i grinje. Dodajte i ostala prirodna biljna đubriva koja se sastoje od natapanja morskih algi i korova u vodi pre nego što rastvor prelijete preko biljaka.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.