· · Komentari: 0
RIĐOKOSE

DA li znate GDE na jednom mestu možete da sretnete najviše RIĐOKOSIH ljudi?

Na internacionalnom festivalu "Dani riđokosih" u Holandiji, gde se svake godine okuplja više desetina hiljada posetilaca iz celog sveta, svih uzrasta.

1603545142_h_55416951.jpg
Foto: Depozitfoto

Manifestacija je prvi put ogranizovana u gradu Breda 2005, kada je holandski slikar Bart Rouvenhorst odlučio da naslika 15 crvenokosih devojaka, ali se na konkurs prijavilo čak 150 kandidatkinja, pa je vremenom događaj prerastao u festival međunarodnog karaktera, a od 2019. održava se u Tilburgu.

Ulice su tada pune riđih ljudi, a najvažniji kriterijum koji učesnici festivala moraju da ispune je da imaju prirodno riđu kosu.

Pročitajte još: Da li je OVO NAJRUŽNIJI modni KRIK u deceniji? Ili najlepši... (FOTO)

Puzanje u pabu
Poseban doživljaj za posetioce i ljubitelje dobre kapljice je degustacija irskog viskija, a punoletni mogu da utole žeđ tokom puzanja u jednom pabu.

Specifičnost ovog događaja ogleda se i u tome što svi posetioci nose garderobu u istoj boji. Jedne godine su bili u crvenom, zatim u zelenom, belom, plavom, ljubičastom... O boji odeće odlučuje se glasanjem na sajtu festivala.

Svi obuku istu boju!

"Dani riđokosih" nude i veoma bogat program, pa se tokom festivala ogranizuju mnogobrojne aktivnosti. Održavaju se modne revije, predavanja o riđoj kosi, individualno fotografisanje, muzičke manifestacije, umetničke izložbe, trka na visokim potpeticama... Tu su i vodiči za lepotu, dečje aktivnosti, kamp za učesnike i njihove porodice ali i neizostavni grupni piknik.

Pročitajte još: MEKE, narandžaste ili PINK: U njima noge izgledaju još DUŽE!

Tirkizni skup najleših žena sveta Foto: Život+

Pročitajte još: Za POSAO, izlaske, za SVE PRILIKE, ali na potpuno drugačiji način (FOTO)

Skup riđokosih našao je mesto i u Ginisovoj knjizi. Naime, 2015. godine, prilikom poslednjeg zvaničnog brojanja posetilaca, na grupnom snimku bila je 1721. osoba, čime je oboren Ginisov rekord iz 2013. Ta godina ostala je upamćena i po još nekim zanimljivostima.

Doleteo pun avion riđokosih iz Holandije!

Ogranizatori su uspeli da na festival u Holandiju iz Škotske prevezu pun avion riđokosih ljudi, u čijoj su posadi takođe bili samo crvenokosi. Ali samo trećina putnika i članova posade bili su prirodno riđi, a tokom leta u avionu se pilo isključivo crveno pivo.

Pročitajte još: Deluje ŠAŠAVO, ali ova VINTIDž jakna je veoma praktična i PONOVO MODERNA

Ovogodišnji 15. po redu festival riđih otkazan je zbog virusa korona, dok će naredni najmasovniji skup crvenokosih biti održan od 27. do 29. avgusta 2021. u Tilburgu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.