· · Коментари: 0
РИЂОКОСЕ

ДА ли знате ГДЕ на једном месту можете да сретнете највише РИЂОКОСИХ људи?

На интернационалном фестивалу "Дани риђокосих" у Холандији, где се сваке године окупља више десетина хиљада посетилаца из целог света, свих узраста.

1603545142_h_55416951.jpg
Фото: Депозитфото

Манифестација је први пут огранизована у граду Бреда 2005, када је холандски сликар Барт Роувенхорст одлучио да наслика 15 црвенокосих девојака, али се на конкурс пријавило чак 150 кандидаткиња, па је временом догађај прерастао у фестивал међународног карактера, а од 2019. одржава се у Тилбургу.

Улице су тада пуне риђих људи, а најважнији критеријум који учесници фестивала морају да испуне је да имају природно риђу косу.

Прочитајте још: Да ли је ОВО НАЈРУЖНИЈИ модни КРИК у деценији? Или најлепши... (ФОТО)

Пузање у пабу
Посебан доживљај за посетиоце и љубитеље добре капљице је дегустација ирског вискија, а пунолетни могу да утоле жеђ током пузања у једном пабу.

Специфичност овог догађаја огледа се и у томе што сви посетиоци носе гардеробу у истој боји. Једне године су били у црвеном, затим у зеленом, белом, плавом, љубичастом... О боји одеће одлучује се гласањем на сајту фестивала.

Сви обуку исту боју!

"Дани риђокосих" нуде и веома богат програм, па се током фестивала огранизују многобројне активности. Одржавају се модне ревије, предавања о риђој коси, индивидуално фотографисање, музичке манифестације, уметничке изложбе, трка на високим потпетицама... Ту су и водичи за лепоту, дечје активности, камп за учеснике и њихове породице али и неизоставни групни пикник.

Прочитајте још: МЕКЕ, наранџасте или ПИНК: У њима ноге изгледају још ДУЖЕ!

Тиркизни скуп најлеших жена света Фото: Живот+

Прочитајте још: За ПОСАО, изласке, за СВЕ ПРИЛИКЕ, али на потпуно другачији начин (ФОТО)

Скуп риђокосих нашао је место и у Гинисовој књизи. Наиме, 2015. године, приликом последњег званичног бројања посетилаца, на групном снимку била је 1721. особа, чиме је оборен Гинисов рекорд из 2013. Та година остала је упамћена и по још неким занимљивостима.

Долетео пун авион риђокосих из Холандије!

Огранизатори су успели да на фестивал у Холандију из Шкотске превезу пун авион риђокосих људи, у чијој су посади такође били само црвенокоси. Али само трећина путника и чланова посаде били су природно риђи, а током лета у авиону се пило искључиво црвено пиво.

Прочитајте још: Делује ШАШАВО, али ова ВИНТИЏ јакна је веома практична и ПОНОВО МОДЕРНА

Овогодишњи 15. по реду фестивал риђих отказан је због вируса корона, док ће наредни најмасовнији скуп црвенокосих бити одржан од 27. до 29. августа 2021. у Тилбургу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.