Oglas
· · Komentari: 0
nega

Recept za MASKU OD LANA: Ima neverovatna dejsta na izgled kože

Blagotvorno deluje ne samo na zdravlje čoveka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo.

1617641686_Depositphotos_50461705_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Semenke lana sadrže velike količine kalijuma, magnezijuma, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega 3 masne kiseline. Najinteresantnija komponenta lanenog semena je – fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogenu dobijenom iz hrane, koža žene ostaje lepa i mlada, čak i u zreloj dobi. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju, piše Atma.hr.

Lanene semenke iz ove maske donose u vaše potkožno tkivo svoje lekovite, pomlađujuće masnoće i vraćaju onu “mladenačku napetost” u “izduvane” i naborane zone lica, posebno u osetljive zone kože oko očiju gde je koža najtanja i najsklonija borama.

Pročitajte još: Pravilna NEGA TREPAVICA vodi do bambi pogleda: Ulje, češalj i čišćenje

Kako pripremiti i koristiti lanenu masku?

Najbolje je kupiti cele semenke lana i sami ih samleti u mlinu za kafu tako da svaka dva do tri dana imate svežu turu (ne morate ih skroz samleti u brašno, samo malo izdrobite).

Prilikom kupovine obratite pažnju da semenke budu visokog kvaliteta bez znakova vlage.

Čuvajte ih dobro zatvorene, na hladnom, tamnom i suvom mestu – do godinu dana. Ukoliko koristite mlevene semenke, pazite jer stajanjem lako užegnu. Zato ih, za razliku od cielih semenki lana, čuvajte u frižideru.

U činiju stavite 1 kašiku lanenog semena i prelijte s 1/3 čaše vrele proključale vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do uveče.

Pročitajte još: Ožiljci od akni mogu biti prava noćna mora: Da li ste probali LIMUN?

Uveče procedite. Koristite samu gustu želatinoznu vodu u koju je laneno seme pustilo svoje lekovite materije. Na očišćeno lice i vrat, nanesite ovaj laneni rastvor s komadićem vate. Ne morate da brinete i da izbegavate zonu oko očiju, slobodno nanesite i tu, samo pazite da ne upadne u oko.

Kada se maska na licu sasuši – namažite ponovo. Proceduru ponovite ukupno pet puta.

Pokušajte u vreme postupka nanošenja maske da ne pričate i ne smejete se. Najbolje je sve raditi u tišini i biti opušten. Kada završite s postupkom, isperite lice vodom (najbolje prokuvanom vodom sobne temperature) i namažite lice hranjivom kremom, serumom ili uljem.

Efekti:

  • Temeljno čisti i uklanja nečistoće iz kože
  • Podiže konture lica, tonira i zateže kožu
  • Minimizira velike pore
  • Hidrira kožu
  • Radi piling kože
  • Smanjuje višak sebuma na masnoj koži
  • Pomaže u sprečavanju nastanka akni i oslobađa kožu od bubuljica
  • Usporava nastanak bora i uklanja fine linije zbog svojih jakih anti-aging svojstva

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas