Oglas
· · Komentari: 0
interesantno

Bila je veliki ljubitelj književnosti: Ovo je omiljena knjiga Odri Hepbern

Svojom vanvremenskom lepotom i šarmom, Odri Hepbern je i dalje ikona popularne kulture, iako nije sa nama već 29 godina.

1642688436_profimedia-0553723436.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Slavna glumica i ikona stila najpoznatija je po svojim ulogama u filmovima Praznik u Rimu (1953), Sabrina (1954) i Doručak kod Tifanija (1961), koji su od nje napravili zvezdu u planetarnim okvirima.

U odnosu na ostale Holivudske dive sredine 20. veka, Odri Hepbern je bila skromna i nije bila toliko zainteresovana da uvek bude u centru pažnje, a svoju slavu je uglavnom koristila da skrene pažnju na različite humanitarne kampanje. Ona je takođe bila poznata i kao veliki ljubitelj kulture i umetnosti, a naročito književnosti.

Pročitajte još: NARODNO VEROVANJE: Ako vas zasvrbi desno stopalo, desiće vam se VAŽNA promena

Odri Hepbern je uvek rado pričala o knjigama koje voli, a gotovo svaki put je isticala dečiji roman Tajni Vrt engleske spisateljice Frensis Hodžson Bernet kao svoje omiljeno štivo. U pitanju je priča o zanemarenoj 10-godišnjoj devojčici koja otkriva magični vrt skriven na imanju njenog teče.

Knjiga je objavljena 1911. i ostvarila je veliki uspeh, jer je, između ostalog, sadržala i sjajne ilustracije. Tajni vrt je više puta ekranizovan, a u poslednjoj filmskoj verziji romana iz 2020, glavne likove su tumačili Džuli Volters, Diksi Edžeriks i Kolin Firt.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas