· · Komentari: 0

Najbolje vreme za čitanje: Evo koje knjige bi trebalo da uzimamo ujutru, a koje uveče

Čitanje proširuje našu maštu, pomaže nam da učimo, donosi radost i podstiče bolje pamćenje. Ipak, svaka vrsta ima svoje idealno vreme za čitanje

1668779072_shutterstock_587404685.jpg
Foto: Shutterstock

Idealno vreme za čitanje

Nefikcija za jutro

Ovu vrstu knjige je najbolje čitati ujutru od 10 do 12 jer je to vreme kada je naš mozak najoštriji. Istraživači kažu da je razlog zašto je odraslima bolje da čitaju nefikciju ujutru taj što vaše telo želi i treba da se probudi i stimuliše. Čitanje tokom jutra ima mnoge prednosti kao što su: smanjenje stresa, povećana kreativnost, poboljšane komunikacijske veštine, bolje pamćenje...

Pročitajte još: Rođena beba u MAĐARSKOJ POTPUNO BELE KOSE: Lekari zbunjeni, a fotografija mališana obišla svet (FOTO/VIDEO)

Prema studiji, šest minuta neprekidnog čitanja svakog dana može da smanji nivo stresa za 68 procenata. Čitanje je takođe odlično za vežbanje uma i održavanje mozga u formi.

Fikcija pre spavanja

Fikcija pomaže da smirite um i utonete u san. Nekim ljudima čitanje pre spavanja pomaže da lakše zaspe. Ako želite da čitate da vam pomogne da zaspite, onda je ovo odlična taktika. Jarka svetla telefona će vas držati budnim i ometati vaš mozak, pa je čitanje knjige mnogo bolji izbor, posebno ako patite od nesanice.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.