Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Осам начина да се ослободите целулита и изгледа наранџине коре

Ако је неактивност последњих месеци учинула да ва се кожа опусти, ево како природно можете да решите ствари

1598433138_Depositphotos_24095835_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Целулит представља проблем код скоро 93% жена, а иако стручњаци тврде да га се не можете у потпуности ослободити, сматрају да донекле можете побољшати његов визуелни изглед.

Прочитајте још: Вера (71) никада не иде код доктора и ништа је не боли. Пије само једну ствар

Неке навике поспешују стварање целиулита, а ових осам савета, помоћиће вам да га се полако ослободите и будете задовољни својим телом.

1. Оставите пушење

Поред тога што је један од највећих фактора ризика да се разболите од болести опасних по живот, показало се да дувански дим смањује крвоток и слаби колаген, тако да везна ткива могу лакше да се оштете, а самим тим значи и да ће се појавити и целулит.

2. Уносите довољно воде у организам 

Унос течности и унос намирница које су обогаћене водом као што су парадајз, краставац, паприка, итд.. помаже у одржавању коже и везивног ткива јаким, што аутоматски доводи до смањење појаве целулита.

3. Користите топли и хладни туш

Наизменично коришћење топлог и хладног туша на вашим ногама, сужавају и повећавају ваше крвне судове, стварајући снажан фекат и пумпања крвних судова. Сама кожа реагује на потпуно исти начин, а целокупни метаболизам се појачава хладном водом, што се назива термогенеза. Потребно је да 30 секунди до два минута неизменично масирате своје ноге, топлом и хладном водом. Процес поновите пет пута.

4. Избаците шећер

Шећер је један од главних узрока целулита. Превелики унос слатких пића или слаткиша, може довести до прераног старења или пропадања коже.

5. Будите активни

Неактвност је главни узрок, лабаве коже. Ако време проводите углавном у седећем положају, устаните на сваких сат времена и мало прошетајте. Не постоје посебне вежбе за целулит, али било каквим вежбањем, ствара се и већи број откуцаја срца које сагорева калорије, тако да ће то помоћи да смањите целулит.

6. Кафа без кофеина

Полифеноли у кафи или чају су ефикасни против целулута. Уколико се одлучите за ову опцију, можете да је пијете колико желите, а самим тим и поспешићете смањење целулита.

7. Једите поморанџу, лимун и грејфрут

Иако кожа од ових плодова, може изгледати попут ваших ногу, они су богати витамином Ц, који појачава производњу колагена и држава везна ткива јаким. 

Прочитајте још: После 5 километара једни су пали, други наставили. У чему је тајна?

8. Користите антицелулит креме

Доказано је да неколико биљних екстракта и хранљивих материја помажу у борби против аспекта целулита, укључујући екстракт кестена, кофеин, екстракт куркуме и зеленог чаја. Снажним масирањем уз помоћ креме можете смањити појаву целулита, али је потребна редовна масажа која ће га држати под контролом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas