· · Коментари: 0
ТРУДНОЋА И НЕГА

Фарбате се, а БЕБА је на путу, ПРЕСТАНИТЕ то да радите бар током ПРВА ТРИ МЕСЕЦА! Ово је разлог!

Како неговати косу током трудноће?

1599481202_Depositphotos_4232409_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Фарбање косе у трудноћи да или не?

Третмани за негу косе у трудноћи су се дуги низ година сматрали забрањенима, али то не треба да буде тако. Негу косе никако не треба запоставити у трудноћи, али је важно прилагодити је стању у ком се налазите. Пре него што се запутите у фризерски салон, прочитајте које третмане треба да избегавате за време трудноће, а које можете користити без икаквог страха.

Фрабање косе посебно је ризично у првом тромесечју

О овом проблему се прича деценијама. Прво тромесечје трудноће је сигурно најосетљивије и зато би било најбоље да избегавате фарбање током овог периода. Многе организације наглашавају да је фарбање косе сигурно у каснијој трудноћи, али постоје лекари који се не слажу ни са тим. Они сматрају да би употребу оваквих хемикалија требало оставити за после порођаја.

Прочитајте још: НЕЕЕ, коса је ПОЗЕЛЕНЕЛА од хлора! Без панике, брзо купите АСПИРИН

Фото: Депозит

Користите регенераторе и маске

Током трудноће коса може бити више сува него обично, што може довести до појачаног опадања и пуцања. Из тог разлога дозвољено је на косу стављати маске, али немојте претеривати. Једном месечно ће бити сасвим довољно. У међувремену слободно користите ваш нормални регенератор.

Читајте етикете производа

Веома је важно да увек читате етикете на производима, али током трудноће посебно. Многи производи садрже штетне хемикалије и састојке којима се не би требало излагати током трудноће. Чак и производи с ознаком „органски“ могу садржати неке штетне састојке. Посаветујте се с вашим лекаром на које то супстанце би требало да посебно обратите пажњу.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ШИШКЕ траже пажњу, ВРЕМЕ и негу: ТРИК како да буду савршене

Не претерујте са хемикалијама

Током трудноће женско тело пролази кроз многе хормоналне промене и то је свима добро познато, а то може утицати на начин на које тело процесуира хемикалије и производе. Из тог разлога можда би било добро избегавати производе пуне хемикалија током ових девет месеци. Многи производи имају и прилично агресиван и оштар мирис, па у трудноћи могу изазвати додатне тегобе у виду мучнина и повраћања, чак иако нису опасни по здравље бебе.

Прочитајте још: ЛИЦЕ захтева посебно ЧИШЋЕЊЕ након излагања сунцу! Ево их ТРИ ПИЛИНГА за све типове коже

Уколико поведе рачуна о овим ставкама, заштитићете вашу бебу од могуће контаминације хемикалијама с којима ваше тело једноставно не зна како да се носи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.