Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊЕ

ЕМОТИВНИ воле ФОЛК, а какве особе слушају РОК и ХЕВИ МЕТАЛ?

Који музички правац ћемо волети не зависи, како се углавном верује, од наше личности.

1604486768_Depositphotos_150800976_xl-2015.jpg
Oglas

Ово уврежено мишљење разбило је истраживање научника са Универзитета у Кембриџу које је показало да су ствари у вези са овом тематиком мало деликатније.

Прочитајте још: На кога ће ДЕТЕ више личити, маму или тату? Научници објашњавају шта утиче на то

Наиме, истраживачи су спровели студију и открили да наш музички укус директно "диктира" начин размишљања и ниво емпатије, односно степен саосећања са другима.

А, уредне особе?
Особе које су систематичне, али и мање саосећајне, с друге стране, обожавају јаку, интензивну музику која подиже енергију и "адреналин".

У истраживању је учествовало 4.000 испитаника који су имали задатак да прво реше низ психолошких тестова. Затим су добили ингеренције да слушају и оцењују 50 песама из 26 музичких жанрова и поджанрова.

Емотивни воле канцоне, а хеви метал...

Студија је показала следеће - учесници који су имали висок ниво саосећајности преферирали су сензуалније и топлије ноте са одређеном емотивном дубином у стиховима, али и мекши рок. Овој групи се допала и музика која се сматра непретенциозном, а то су кантри, фолк и такозвани евро поп.

Прочитајте још: Понашање које указује да ваше ДЕТЕ не добија довољно ПАЖЊЕ: Пружите му више

Избор систематичних особа су, на пример, хеви метал, панк и џез који има авангарднији израз. Такве особе генерално више држе до правила, образаца и форме, док се прва група људи фокусира на песме које буде емоције.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas