· · Коментари: 0
фризура

САВЕТИ професионалаца: Како да ваша коса УВЕК изглед као да сте тек изашли из салона

Како да фризура потраје неколико дана? У наставку прочитајте одговор на ово питање…

1606222533_Depositphotos_163530656_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Када потрошите време и новац на фенирање код фризера између осталог волите што фризура потраје дуже него када је сами сређујете. Међутим, често и тада многе даме не буду задовољне већ сутрадан изгледом своје косе. Баш због тога доносимо вам неколико савета фризера који откривају пар трикова који ће помоћи да ваше фенирање не нестане преко ноц́и, већ траје и наредних неколико дана.

Све почиње још код прања косе. Фризери саветују употребу шампона-чистача (њих ћете лако препознати јер на њима пише пурифyинг, детоx или дееп цлеансинг, а они уклањају упорне наслаге са склапа), а затим наношење регенератора, као и производа за стилизовање косе.

Прочитајте још: Хладно је, време је за ЦИТРУСЕ: Напрвите домаћи пилинг

Пре него што почнете фенирања, косу поделите у неколико делова (најбоље би било осам), како бисте лакше и квалитетније исфенирали целу косу.

Стручњаци препоручују да користите округле четке и да, уместо на задњој страни, фенирање започнете на предњој.

Фото: Депосит

- Предњи делови косе су оно што прво видите, тако да желите да их изравнате док су мокри и док имате вец́у контролу над њима - каже фризерка Џастин Андерсон која затим препоручује да у рутину неге косе убаците и шампон за суво прање косе.

Прочитајте још: У само три корака тестирајте здравље ваше косе

Ако припадате онима којима се коса јако брзо масти, нанесите шампон за суво прање на корен косе и пре него што је то потребно јер ће шампон помоћи да се апсорбује нечистоће, па ћете косу дуже моћи носити пуштену.

Обратите пажњу и где се коса налази приликом одласка за спавање, најбоље би било да је изнад јастука.

Поред шампона за суво прање косе, саветује се да у рутину неге косе убацити и неки спреј за текстуру који ће "финиширати" изглед и продужити јој трајање. 

Фото: Депосит

Још једна ствар која може да утиче на фризуру, а на коју многи мање обраћају пажње јесте – јастучница. Професионалци саветују да бирате свилене јастучнице које ће помоћи да исфенирана коса или локне изгледају свеже и други дан. Ове јастучнице неће нарушити структуру косе.

Прочитајте још: Овако се наједноставније лепота одржава на природан начин

За крај, оно што сви знамо, а чега се тешко придржавамо, јесте да косу треба што ређе дирати и кроз њу пролазити прстима, јер се тако само брже прља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.