· · Коментари: 0

ВОДА ОД АНАНАСА ће очистити ваше тело, помоћи вам да смршате, смањити оток и бол у зглобовима! (РЕЦЕПТ)

Ананас је популарно тропско воће са богатим извором многих виталних хранљивих материја потребних за ваше оптимално здравље.

1629747034_ananas.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Chef Ricardo Cooking

Богат је витамином Ц и бромелаином који помажу различитим процесима у телу. Вода са ананасом изузетно је корисно пиће које вам може помоћи да смањите оток и бол у зглобовима, смршате и ојачате имунолошки систем. Редовно узимање ове воде биће изузетно корисно јер ће донети следеће предности:

Прочитајте још: Биљке које најбоље ИЗБАЦУЈУ ТОКСИНЕ: Ставите их бокал са водом и ОЧИСТИТЕ ТЕЛО!

Побољшава рад штитне жлезде

Ово пиће је богато јодом и бромелаином који појачавају функцију штитне жлезде и спречавају разне проблеме повезане са штитњачом.

Побољшава варење

Бромелаин из ананаса ће помоћи варењу и помоћи телу да боље свари протеине.

Уклања цревне паразите

Студије су показале да конзумирање воде од ананаса три дана заредом уклања цревне паразите и црве.

Бори се са упалом

Моћна противупална својства бромелаина смирују упалу у телу и детоксикују ткива и органе. Свакодневна конзумација овог напитка лечи повреде и инфламаторна стања попут артритиса.

Ојачава зубе и десни

Ово здраво пиће богато је калцијумом, који је кључан за здравље костију и зуба.

Балансира ниво електролита

Вода од ананаса такође је богата калијумом, који успешно балансира ниво електролита и лечи умор.

Испушта тешке метале и токсине из тела

Посебни ензими и антиоксиданти у овом напитку детоксицирају тело и елиминишу тешке метале.

Побољшава вид

Висок садржај бета-каротена побољшава вид, јер је снажан антиоксиданс. Истраживачи су потврдили да 3 или више порција ананаса дневно смањује ризик од проблема са видом повезаних са старењем, попут макуларне дегенерације, која је главни кривац за слепило код старијих особа.

Промовише губитак тежине

Ово воће је моћан диуретик који уклања вишак воде у телу и лечи задржавање воде. Такође убрзава метаболизам, помажући тако процес мршављења.

Ево како припремити ово здраво пиће:

Састојци: 1 ананас средње величине, 6 листова менте и 1 л. воде. Упутства: Ананас огулите, а затим га исеците на мале комадиће. Затим сипајте воду у теглу и додајте комаде ананаса. Затим додајте листове менте, затворите теглу и оставите у фрижидеру 8-10 сати. Попијте чашу воде од ананаса чим се пробудите, наташте, а остатак током целог дана. Свакодневном конзумацијом ујутру, наташте, енергизираће ваше тело и побољшати расположење током дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.