Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Воће које највише хидрира: Има велики садржај воде

Они су најосвежавајуц́е "летње грицкалице"

1689338816_shutterstock_177976154.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наша тела се састоје од најмање 60 одсто воде, коју наше ц́елије користе да комуницирају једна са другом, ефикасније испоручују кисеоник и апсорбују хранљиве материје. Вода такође уклања токсине из тела, регулише температуру и штити кичму, кожу, очи и нос.

Током дана, нормалне телесне функције, попут знојења, одласка у купатило, па чак и дисања, природно доводе до губитка воде. На крају, правилна хидратација се своди на конзумирање више течности него што свакодневно губите, пише Реал Симпле.

Али да ли сте знали да храна коју једете, а не само вода коју пијете, такође доприноси вашем укупном нивоу хидратације и помаже у спречавању дехидрације?

Хидратантно воц́е са високим садржајем воде

Лубеница

Осим што је препуна витамином Ц и биљним једињењима за јачање имунитета, освежавајуц́а лубеница се често сматра једним од најхидратантнијих воц́а, јер садржи до 91 проценат воде.

Јагоде (и друге бобице)

Скоро свака врста бобица ц́е вам понудити велике количине влакана. Јагоде су најхидратантније бобице са садржајем воде до 91 посто, а одмах иза њих су купине са 88 посто. Малине се такође налазе на листи са 86 одсто воде, као и боровнице са 84 одсто.

Цитрусно воц́е, посебно грејпфрут и поморанџе

Није случајно да се од агрума обично прави сок. Грејпфрут је висоководно цитрусно воц́е са до 91 процената укупног садржаја воде, а поморанџе садрже 87 процената, пише Реал Симпле.

Брескве и нектарине

Брескве садрже и до 89 одсто воде, док нектарине не заостају много са 88 одсто.

Ананас

Са до 86 одсто укупног садржаја воде, ананас заслужује место на листи. Осим свог хидратантног капацитета, ананас је пун витамина Ц, а једна шољица нуди преко 100 посто ваших дневних потреба, помажуц́и вам да одржите здрав имуни систем. Ананас је такође јединствено здрав по томе што је пун бромелаина, ензима који помаже у варењу и апсорпцији протеина.

Јабуке

Јабуке су изузетно освежавајуц́е и задовољавајуц́е и нуде 86 процената воде.

Манго

Ово тропско воће ц́е вам помоц́и да испуните своје дневне циљеве течности са високим садржајем воде од 83 процента. Као и многи други хидратантни плодови, манго је богат витамином Ц, као и витаминима А и Б6 за унапређење имунитета, здравља очију и мозга.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas