Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБАВ

ЗАЈЕДНИЧКИ ЖИВОТ може бити корак до БРАКА или до ПРОПАСТИ: Када је ПРАВО време за то?

Пре него што се одлучите на велики корак као што је заједнички живот, постоје питања и дилеме које морате разрешити, како то не би утицало на ваш однос са партнером.

1637611526_shutterstock_568242190.jpg
Фото: Sutterstock
Oglas

Познато је да веза између сваког пара пролази кроз неколико фаза, а оном најозбиљнојом сматра се одлука о заједничком животу. Иако можда делује једноставно одлучити се на овакав потез, никоме није пријатно нити лако да изађе из своје зоне комфора коју је до тада имао.

Многи сматрају да партнера заправо упознате тек када са њим почнете да живите, због чега велики број стручњака сматра да овај корак треба учинити што пре, како бисте знали има ли ваша веза будућност.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Постоје врло практични знакови који ће вам помоћи када је у питању одлука о заједничком животу са партнером.

Имате исте жеље и планове

Пре него што се уселите у заједнички дом, ви и ваш партнер треба да разговарате о циљевима и будућности коју видите за себе. Врло је важно да се ваша размишљања поклапају. Ако сазнате да не делите исте разлоге и размишљања, можда је боље да поново размотрите ту одлуку.

Осећате се пријатно чак и када дође до проблема

Стручњаци за породичне односе истичу да између партнера треба да постоји нека врста удобности, чак и када постоји неспоразум или проблем који ескалира у свађу. Ако живите са својим партнером, мораћете да делите простор и кад сте узрујани, изнервирани или се не слажете

 Наравно, увек постоји опција да када сте лоше расположени или љути, изађете да се прошетате или просто проведете неко време одвојени од партнера. Питање које је потребно поставити себи јесте - да ли сте спремни да са њим делите простор и у овој минус фази?

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Умете да се носите са свађама

Свађе су саставни део сваке везе. Након неког времена, ви и ваш партнер нашли сте добар начин за решавање проблема који настају. 

Парови који су спремни да се уселе заједно, довољно су зрели да знају како не мора свака свађа бити катастрофална.

Поштујете жељу за слободним простором

Само зато што живите заједно, не значи да треба баш сваки тренутак и да проведете заједно. Наравно да уживате у међусобном друштву, али треба да препознате властите потребе и одвојите мало времена и простора за себе. Ваш партнер ће то поштовати, а када њему то буде потребно, и ви ћете поштовати његову одлуку.

Прилика да боље упознате партнера

Љубавни терапеути препоручују да пре усељења проведете мало више времена заједно како бисте тачно проценили доследност понашања партнера.

Управо због тога се саветује да се у раној фази везе уплови у заједнички живот, јер је ово уједно и велики тест за партнере.

Тада ћете видети да ли вам сметају неке од његових навика, попут остављања ствари свуда по кући, јутарње рутине која је супротна вашој, као и друге ствари из његове или ваше свакодневнице са којима се нисте суочавали током периода живота када свако борави у свом стамбеном простору.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Заједничка путовања су одличан тест

Пре почетка заједничког живота, вероватно сте били заједно на неком одмору. Без обзира о каквом је путовању реч, тада сте сигурно сазнали доста тога једно о другом.

Ако сте успешно провели те дане, велике су шансе да сте спремни за заједнички живот, али имајте на уму да заједничко летовање и заједнички живот ипак нису идентични.

Економски фактор

Када је у питању планирање заједничког живота, не треба искључити веома битан економски фактор. Свакако је исплативије плаћати једну кирију или само једне комуналије.

Иако није нимало романтично, заједнички живот захтева да се бавите оваквим питањима свакодневно.

Многи се управо и због овог економског сегмента одлучују да уплове у заједнички живот, посебно ако живе далеко једно од другог.

Прочитајте још: Обратите пажњу: Мушкарци нису одушевљени ОВИМ ТИПОМ жена

Да ли ћете сачувати друштвени живот?

Често желимо да проведемо што више времена са особом до које нам је стало. Када живимо са неким, лако нас понесе осећај да би сваки тренутак слободног времена требало да проводимо заједно.

Потрудите се да у току дана имате барем неколико сати само за себе, макар за то време седели и уживали уз неки филм или књигу. Тако ћете имати тему више за разговор када се поново видите, нећете упасти у рутину коју везе могу донети када се партнери и превише усредсреде једно на друго.

Ни у чему не треба претеривати. Веома је битно да, ма колико били одушевљени својим партнером, не запоставите пријатеље који су били уз вас и у добру и у злу, чак и када ваш драги није био ни на вашој љубавној мапи.

Узбуђени сте због те идеје

Чак и ако сте помало нервозни, стручњаци сматрају да би ви и ваш партнер требало да будете одушевљени због заједничког живота. Одличан је знак ако се осећате срећно због свега што вам будућност доноси.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas