Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да знате да је рано за заједнички живот: О чему би прво требало да разговарате са партнером пре важне одлуке

Љубавни односи се крец́у различитим темпом јер свако различито доживљава љубав. Тако ће неко раније направити наредни корак, а неко касније.

1682591351_shutterstock_789710509.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Жеља да ваша везе пређе на следећи ниво и почнете да живите заједно је можда један од најважнијих корака. За тако важну одлуку као што је ова, морате да размишљате главом колико и срцем.

- Прерано усељење дефинитивно може створити више сукоба и стреса у вези. Када живите са неким, динамика односа се мења - објашњава Неха Прабху брачни и породични терапеут за Минд Бодy Греен.

Истина је да не постоји савршена количина времена која мора да прође пре него што разговарате о заједничком животу. Неки парови су спремни у року од шест месеци, док би другима могле да буду потребне године. Међутим, постоји неколико фактора које треба узети у обзир пре него што кренете да живите заједно, а који ц́е вам помоц́и да схватите да ли ви и ваша веза то можете да поднесете.

Пре него што разговарате о заједничком усељавању, обоје морате да разговарате о нечем много важнијем: финансијама. Важно је да видите да ли је заједнички живот финансијски могућ.

Не би требало да буде изненађења када су финансије у питању, тако да о томе отворено разговарајте.

Једнако је важно узети у обзир и ваше мотивације да живите заједно. Ако немате исте разлоге, заједнички живот може да буде лоше искуство.

- Асиметрична мотивација, на пример, може да буде да један партнер жели да се усели заједно јер је то јефтиније него да живи одвојено, док други партнер жели да се усели заједно јер то виде као следец́и корак ка браку - прича брачни и породични терапеут Елизабет Ерншо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas