· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВА АСТРОЛОГИЈА

У каквој су вези 12 АПОСТОЛА са "Тајне вечере" и 12 ХОРОСКОПСКИХ ЗНАКОВА?

Како у астрологији ништа није случајно и све има свој опис и место, то доказује и астролошка веза са сликом "Тајна вечера".

1641321437_leonardo-devinci-g4c1278cba_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

 Да не улазимо у детаље опште културе, које сигурно знате, покушаћу да вам астролошкки опишем ликове са слике. У астрологији има 12 хороскопских знакова који су на слици приказани кроз 12 апостола. Сваки од тих дванаест апостола су представљени астролошким знацима.

Први на слици са десне старне је Симон, приказан првим астролошким знаком - Овном. Како је Ован пионир и предводник у свему, он је нервозан и пита : "Када ће кривац бити пронађен?"

Онај који седи до њега је Тадеј, који је приказан другим астролошким знаком - Биком. Бику је главна особина верност, односно оданост, и због тога Тадеј представља оданост.

Прочитајте још: ГОДИШЊИ ХОРОСКОП за 2022. годину: Многи знакови имаће успеха у КАРИЈЕРИ, док ће за неке ово бити година пуна ИЗАЗОВА и ИСКУШЕЊА

Следећи је Матеј, који је приказан трећим астролошким знаком - Близанцем. Њему су на слици руке на једној страни, а глава на другој. Типчно за Близанца је комуникација - руке "комуницирају", и никада нису на једном месту, већ су увек у покрету.

Следи Филип који је приказан четвртим астролошким знаком - Раком. Филип додирује душу, а Рак је у астрологији један од најемотивнијих знакова. Симболика Рака је душа, осетљивост и емпатија.

Следећи је Јаков, који је приказан петим астролошким знаком - Лавом. Лава краси снага али и раскош, а Јаков на слици има златни плашт, што је типично за Лава.

Следи Тома који представљен шестим астролошким знаком - Девицом. Девица није наметљива, и не воли да је у центру пажње. Тома на слици није упадљив и не види му се цело лице.

Сунце је представљено Исусом.

Десно од Исуса је Јован, који представљен седмим астролошким знаком - Вагом. Вага је баланс и Вага је огледало других људи. Зтао Јован стоји до Исуса. На неки начин он је његово "огледало".

Поред Јована - Ваге седи Јуда - Шкорпија, осми астролошки знак. Он је издао Исуса. Симболика Шкорпије је смрт, поновно рађање и директност, поготово када је напад отровним репићем у питању. Такође, Шкорпија је увек упадљива - или енергијом или појавом.

Следи Петар који је представљен деветим астролошким знаком - Стрелцом. Он седи поред Јуде, али је телом иза њега, и стиче се утисак као да покушава да умири Јована - Вагу, јер Стрелац је познат по томе да не воли свађе.

Прочитајте још: Јупитер је у РИБАМА до 21.12.2022. године! Куц, куц, срећа вам куца на врата!

После Петра иде Андрија, који је представљен десетим астролошким знаком - Јарцем. Јарац је правичан и хладно рационалн знак. Он телом и рукама на миран и парвичан начин покушава да смири ситуацију. Такође, по положају  његових руку истиче да он није крив.

Следећи је Јаков, који је представљен једанестим астролошким знаком - Водолијом. Изгледа као са он руком умирује или додирује Стрелца, како овај не би нешто казао или урадио у секунди несмотрено, што потпуно описује Стрелца. Такође је типично за Водолију да је добар пријатељ и да живот углавном посматра кроз пријатељство.

Последњи на слици је Бартоломеј, који је представљен дванестим и последњим астролошким знаком - Рибама. Он на себи има тиркизну одору која симболизује боје мора и океана. Рибе су владари мора и океана, и такође представљају крај једног циклуса. Зато су симболочно на слици и последњи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.