· · Коментари: 0
Вежите се

Летећи аутомобили у комерцијалној употреби већ 2023? (ФОТО/ВИДЕО)

Јапанска влада помаже развој овог превозног средства, а неколико компанија већ има моделе

1597393754_SKAJ-DRAJV-1.jpg
Фото:"Скај драјв инц"

Да је ове године било Олимпијских игара у Јапану сасвим сигурно би на свечаном отварању видели неки од летећих аутомобила на чијем се развоју у "Земљи излазећег сунца" увелико ради.

Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)

Овако, верујемо да ће, ако корона дотле буде савлдана, већ наредне године, у Токију, свет који ће бити прикован за "мале екране" бити у прилици да сведочи почетку нове ере у саобраћају.

Да је то тако потврђује и писање јапанских медија о одлуци Владе Јапана да "значајним средствима" потпомогне, убрза производњу ових "летећих аутомобила".

Прочитајте још: У Европи влада "голф", а који је аутомобил најпродаванији у свету?

План је да већ 2023. почне комерцијална употреба "лет-мобила" са циљем да се што пре растерети саобраћај у јапанским градовима, мегалополисима.

Фото: "Скај драјв инц"

Како сада ствари стоје, најдаље је одмакла компанија "Скај драјв" која је направила и прототип и објаснила како она види будуће одвијање саобраћаја.

Једноставно би све функционисало. Возач и путници би аутомобилом дошли коловозном траком, дакле редовном деоницом друмског саобраћаја до места где је предвиђено полетање и слетање возила. Ово је вероватно осмишљено у циљу лакшег управљања саобраћајем, са жељом да се избегну гужве на небу. Одатле би, према плану, могло да се стигне у било који део града за мање од десет минута.

Такав је, кажу план разрађен већ у Токију, а рок који је дат је 2050- година да се тај план и реализује.
"Лет'мобил" којег су развили у "Скај Драјв" компанији је дуг 4,0 метара, широк је 3,5 м, а висок 1,5 метара! Уз помоћ осам пропелера може да полеће и слеће потпуно вертикално. Максимум тежине коју може да понесе је 500 килограма. Висина на којој лети је максимално 500 метара.

Прочитајте још: Ово је време СУВ возила, екипа "Магазина Новости" открива ЗАШТО (ФОТО)

Домет са тренутним батеријама је око 30 километара. максимална брзина је 100 километара а оперативна око 60 километара на час.

Нема података о снази и врсти мотора који га покрећу као ни о времену и начину пуњења.
Јасно је да су предвиђене и посебне мере које се односе на безбедност путника али о њима нема још никаквих званичних појединости.                        

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.