Oglas
· · Komentari: 0
Rang-lista

U Evropi vlada "golf", a koji je automobil najprodavaniji u svetu?

Japanska "Tojota" i pored krize mora da bude zadovoljna, baš kao i "Ford"

1597307935_tk.jpg
Foto:"Tojota"
Oglas

Najprodavaniji automobil u Evropi je "folksvagen golf", koji je povratio primat, nakratko izgubljen od "reno klija".

Ali, kako stoje stvari u svetu kada je prodaja automobila u prvoj polovini 2020. u pitanju?

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

I pored toga što i ona oseća rezultate uticaja "korone" na prodaju japanska "Tojota" mora da bude zadovoljna jer je na prvom mestu po prodaji u prvih šest meseci u svetu "korola!

Pročitajte još: Ovo je vreme SUV vozila, ekipa "Magazina Novosti" otkriva ZAŠTO (FOTO)

Do kraja juna kupci su se odlučili čak 502.949 puta da pazare i inače najprodavanije vozilo u istoriji!
Na drugom mestu je apsolutni američki hit pik-ap "ford F-150" kojeg je kupilo 434.791 poklonika ovih, nadasve praktičnih vozila.

"Ford F-150" (Foto:"Ford")

Uspeh "Tojote" uveličao je rezultat  "tojote RAV4" koja je sa 425.800 primeraka na trećem mestu ove rang-liste! Ovo je ujedno i najtraženiji SUV na svetu, a ogroman procenat čine vozila sa hibridnom pogonom, baš kao i kada je "korola" u pitanju.

Model "honda sivik" je na 4. poziciji sa 305.803 prodata primerka, peti je "ševrolet silverado" sa 294.263 jedinice.

Pročitajte još: Da li znate zašto je ovo vozilo proglašeno za "Automobil 20. veka"? (VIDEO)

Sledi još jedan SUV "honda CR-V" sa 292.193 prodata vozila, pa na sedmom mestu još jedan pik-ap "RAM" sa 283.672 prodata primerka. Najprodavanija limuzina na svetu je na 8. mestu "tojota kamri" koju je kupilo 275.360 ljudi. Na devetom i desetom mestu su dva modela "Folksvagena", ali je zanimljivo da je bolje prodavan od "golfa" koji je deseti (215.084), terenac "tiguan" na devetom mestu sa 261.874 isporučena primerka.

                                        Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas