Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Светска премијера

"Масерати" направио хибридно возило из снова (ВИДЕО)

И први електрификовани модел чувене фабрике представљен "он-лајн"

1594974554_naslovna.jpg
Фото;"Масерати"
Oglas

За "Масерати" кажу да је одувек био најлепши супераутомобил! Италијански дизајн, славна историја, и латински шарм заводника на точковима сачувани су и у моделу "масерати гибли", који је сада добио и своју хибридну верзију.

Наравно, Италијани су мало и дотерали дизајн, осавременили га и споља и изнутра, а у складу са захтевима времена у којем живимо, убацили су му и такозвани "милд-хибрид" или како га је "крстио", пре пар година први пут представљајући овај систем српским новинарима, Милан Дербогосијан из "Кија моторса" -"лаки хибрид".

Фото:"Масерати"

Ради се о 48-волтном систему који припомаже раду моћног бензинског агрегата, па то утиче на смањење потрошње горива и смањење емисије штетних гасова.

Прочитајте још: Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

Под хаубом и даље "куца срце" бензинског агрегата 2.0 са четири цилиндра и турбином. И даље се чује онај опијајући звук 330 "коња" у галопу...

Уз обртни момент од 450 нм стиже од 0 до 100 километара на час за 5,7 секунди, а максимална брзина му је 255 километара на час. Потрошња је око 8,5 литара на 100 километара.

Прочитајте још:Слажете ли се? Одлучено која је боја аутомобила најомиљенија

"Масерати" је најавио да ће већ од следеће године на друм изаћи и модели са електромоторима...

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas