· · Коментари: 0
Откривање

Погледајте како ће "Шкода" користити рециклиране ПЕТ боце у изради кола!

Директор дизајна Норберт Вебер објаснио нови концепт ентеријера аута који има премијеру 1. септембра

1596031050_SKODA-ENYAQ-Covered-Drive-5-2-1440x960.jpg
Фото:"Шкода"

Чешка компанија "Шкода" ће свој електрични СУВ "енијак иВ", који се ради први на модуларној електричној платформи "МЕБ", представити 1. септембра. Али, нестрпљиве поштоваоце ове марке, ипак не остављају без информација о овом моделу, па тако са времена на време "Шкода" објави понеки тизер, фотку замаскираног модела, или скицу.

Сада је "Шкода" мало "одшкринула врата" и дозволила да завиримо и у унутрашњост новог возила, а директор дизајна ентеријера Норберт Вебер објаснио је шта нас очекује.

Фото:"Шкода"

- Овај аутомобил користи предности које доноси дуго међуосовинско растојање МЕБ платформе
па има изузетно пространу унутрашњост. Томе доприноси и раван под, јер за разлику од возила са мотором са унутрашњим сагоревањем где постоји централни тунел овде га нема - каже Вебер.

Прочитајте још: Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

Недостатак централног тунела нуди много могућности. Напред је овај простор искоришћен за
додатну преграду за одлагање испод централне конзоле која је сада организована у неколико нивоа.
Путници на задњем седишту сада имају још више простора, а запремина пртљажног простора је чак 585 литара. 

Прочитајте још: На чувеном "Тесту северног јелена" није се прославио ни "голф 8" (ВИДЕО)

- Ентеријер је јасан, прозрачан, иновативан и одржив. Јасан захваљујући томе што је једноставно поставити тематске пакете, прозрачан захваљујући простаности и одличном осећају за простор. Иновативан захваљујући карактеристикама као што је централни екран од 13 инча и нови "хед-уп" екран, укључујући аугментативну реалност и одржив захваљујући употреби природних и рециклираних материјала - појаснио је директор дизајна Вебер - Пресвлаке седишта су направљене од 40 одсто нове вуне, а преосталих 60 одсто је полиестер од рециклираних ПЕТ боца.

Фото:"Шкода"

Комплетна унутрашњост је окружена посебно меким материјалом који се користи у целој унутрашњости и ствара осећај као када седите код куће у софи, каже се у саопштењу "Шкоде" које је достављено нашој редакцији.

                                 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.