Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да очистите ЗАМАГЉЕЊЕ ФАРОВЕ на вашем аутомобилу? Уместо да купујете нове, будите сам свој мајстор

Пре него што потрошите новац на замену фарова која није нимало јефтина, требало би да размислите о њиховом обнављању. Учинићете вожњу ноћу лакшом и безбеднијом

1651508908_ford-g8c5b158db_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Два фактора доприносе замагљивању фарова: огреботине направљење од каменчића са пута и УВ зраци од сунца. Оба фактора се хабају на заштитном премазу на фаровима. Да би се ситуација поправила, оштећени премаз се треба уклонити и заменити новим заштитним премазом. 

Прочитајте још: Нервира вас кад се неко бахато ПАРКИРА? Ево како се неко досетио да "казни" несавесног возача! (ВИДЕО)

Иако стручњаци кажу да би требало да одвезете аутомобил на професионалну рестаурацију фарова, ово су неке од најчешћих „уради сам“ метода за чишћење фарова, уколико желите да уштедите новац и уколико не возите баш најновији ауто. 

Паста за зубе

Ако су фарови само мало замагљени, можете покушати да их одмаглите помоћу абразива, попут пасте за зубе и много рибања. Прво очистите фарове са сапуном и водом. Затим, користећи меку крпу, утрљајте количину пасте за зубе врхом прста на мокар фар. (Паста за зубе са содом бикарбоном најбоље функционише.) Почните са рибањем. Одржавајте површину влажном и по потреби нанесите још пасте за зубе. Када уклоните оштећени заштитни премаз, нанесите нови премаз. 

Комплет за рестаурацију

Када бирате комплет за рестаурацију, потражите онај који садржи неколико врста брусног папира, средство за чишћење/полирање пластике, крпе за полирање и заштитни премаз. Један комплет обично има довољно за чишћење два фара. Пратите упутства произвођача и немојте импровизовати. У зависности од тога колико су фарови замагљени, ово може потрајати 15-20 минута по фару. Запамтите, бришете године оксидације И оригинални заштитни премаз. Док скидате стари премаз, пређите рукама преко мокрих фарова. Ако осетите грубе тачке, наставите да стружете док не постане глатко. Пазите да не огребете боју аутомобила током брушења. Неки комплети препоручују лепљење заштитне траке око фарова како не би оштетили боју. Нека фарови буду влажни све време. Фарови ће изгледати врло магловито након брушења, али ће бити јасни и сјајни након наношења премаза. Уверите се да је фар потпуно сув пре наношења заштитног премаза.

Оставите да се премаз осуши неколико сати - још боље, преко ноћи - пре употребе аутомобила. Не желите да се бубице или прљавштина залепе за ваш обновљени фар.

Постоји неколико метода, у суштини оно што је најбитније јесте да скинете добро предњи слој и будете уверени да нема остатака, а тек онда да намажете заштитни премаз и то ће омогућити вашем фару да буде као нов! 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas