Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМСКИ ПРОБЛЕМИ

Шта да радите ако вам се ауто ЗАГЛАВИО У СНЕГУ? 3 једноставна решења

Без обзира у ком се возилу налазите, постоји неколико ствари које можете учинити да побољшате своје шансе да се "ослободите" из снега.

1639390755_shutterstock_1179724318.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

За почетак, обавезно ставите троугао како би вас остали возачи уочили на време, а потом:

1. Ископајте снег око гума.

Ово ће вашем возилу дати простора за кретање напред и назад. Ово вам такође даје прилику да проверите да ли на доњој страни вашег возила има снега који га можда задржава.

2. Љуљајте

Када ослободите довољно простора да се возило мало помери, можете почети да га љуљате. То можете учинити тако што ћете аутомобил ставити у погон или прву брзину за оне од вас који се држе мануелног мењача. Возите мало напред, а затим уназад, враћајући се назад по стазама које сте управо очистили. Ово понављање напред-назад је од велике помоћи да се ваше возило преврне преко снежног зида држећи га на месту.

Прочитајте још: Лопови уз ОВАЈ ТРИК одвезли ауто БЕЗ ОБИЈАЊА: Стручњак открио како да се заштитите и где највише вребају

3. Додатна помоћ

Ако љуљање не функционише, ваша следећа најбоља опција је да додате вучу. Ово се може урадити на више начина који укључују:

  • Користите песак, со или песак за мачке испод гуме да бисте им дали нешто у шта ће „загристи“.
  • Ланци могу увелико помоћи, али врло мало људи их заправо редовно носи.
  • Искључите контролу вуче. Ово може изгледати контраинтуитивно, али ће пустити точкове вашег аутомобила да се окрећу када је потребно без активирања система за контролу вуче
  • Регрутујте помоћ. Видите, сви знамо да сте суперхерој, али мало помоћи не може да шкоди, а и сачуваћете леђа.

Шта НЕ радити када се нађете заглављени у снегу

Када први пут будете свесни да сте заглавили, постоји неколико ствари које никада не би требало да радите:

  • Не претерујте са папучицом од гаса. Ово ће вас само дубље заронити у снег и отежати излазак.
  • Не игноришите пут вашег возила из снега. Одлепити ваш аутомобил је само део изазова овде. Желећете да будете сигурни да је његов пут назад до чвршћег тла очишћен од дубоког снега или ћете једноставно завршити поново заглављени или ћете се кретати према дрвету.
  • Не паничите. Губитак смирености неће вам помоћи да се брже ослободите, а још више ће отежати комуникацију са било ким ко долази да вам помогне.
  • Не покушавајте да идете сами. Можда немате луксуз људи да вам помогну, али ако су они у близини, најбоље је регрутовати помоћ.
  • Немојте возити као "дивљак" када се ослободите. Не знате шта је још иза гомиле снега из којег сте недавно изашли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas