Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Млазњаци

Овим аутомобилима фале само крила да би ПОЛЕТЕЛИ! (ВИДЕО)

Погледајте којих пет супер-спортских кола су најбржи на планети у овом тренутку и јуре много више од 400 км на час!

bugati-siron-super-sport-300-plus-naslovna.jpg
Фото:"Бугати"
Oglas

Постоје возила на точковима која су и бржа од аутомобила са наше листе која следи! Али, ту се ради о специјалним верзијама, уникатним, прављеним да на стази у Сланој пустињи у САД обарају брзинске рекорде.

На нашој листи су супер-аутомобили који се праве серијски (додуше то нису велике серије) такозвани "продукцијски модели", који могу да се возе у свакодневном животу, наравно ако имате среће, да уз "џак пара" доспете на листу купаца.

Фото:"Бугати"

Тренутни брзински рекордер, аутомобил који је достигао 489,24 км на час је "бугати широн супер спорт 300+".Ознака 300+ значи да је изазов била барјера од 300 миља на час, односно 482,80 км на час! Овај "бугати" је уз ергелу од 1.578 КС овај рекорд поставио 2. августа 2019. Направљено је 30 комада да би рекорд био признат и од стране "Гиниса".Цена - 3,8 милиона долара!

Прочитајте још:Провозајте се са нама у новом "бугати широну пур спорту"(ВИДЕО)

На другом месту је "кенигсег агера РС" која је 2017. оборила рекорд постигавши брзину од 447,23."Агера" има 1.318 "коња" и кошта 2,5 милиона долара. Имаће је максимално 25 људи!


На трећем месту је "хенеси веном ГТ" возило које уз помоћ 1.244 "коња" има способност да иде 434,52 км на час. Направљено је свега 13 комада, сваки са почетном ценом од 1,2 милиона долара.
На овој ексклузивној листи је још један "бугати". Реч је о моделу "вејрон супер спорт" који је достигао брзину од 430,98 км/ч. Под хаубом је 1.184.

Прочитајте још:Погледајте како нову "Тојоту" тестира маестрални Фернандо Алонсо (ВИДЕО)

Цена једног примерка је 2,7 милиона долара а укупно је направљено 30.
Иако су неки модели "конигсега" и "бугатија" били нешто бржи, како је реч само о модификацијама, пето место на нашој листи припада "ССЦ ултимат аеру" аутомобилу који је постигао брзину од 411,99 километара на час и који кошта "само" 600.000 долара.

Фото:"Кенингсег"

Нема података колико је аутомобила направљено, али сасвим сигурно не више од 30-так.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas