Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Бомба

Рођен нови ауто-гигант "Стелантис"!

Компаније "Фијат-Крајслер" и "ПСА" Групација ("Пежо","Ситроен", "ДС", "Опел") одабрале ново име компаније

1594884422_NASLOVNAGTAm-Track_01.jpg
Фото:"ФЦА"
Oglas

Компаније "Фијат-Крајслер аутомобили" и групација "ПСА" ("Пежо-"Ситроен"-"ДС") како је раније најављено формираће заједничку компанију са учешћем 50:50 капитала, а данас су саопштили и њено име "Стелантис"!

Фото:"ФЦА"

То је јасан наговештај да ће и остале светске компаније морати да се организују на други начин, а све је убрзала корона!

Да се подсетимо који су сада све брендови под једном капом:" Абартх", "Алфа Ромео", "Крајслер ,"Доџ", "Фијат", "Фијат Професионал",  "Џип", "Ланча", "Масерати", "Пежо ,  "Ситроен", "ДС", "Опел "и "Воксал".,

После "Тојоте", "Рено-Нисана" и "Џенерал моторса" добили смо четврту по снази компанију у ауто-индустрији!

Прочитајте још:Са овим електромобилом моћи ћете да одете из Београда до Ниша и назад БЕЗ ДОПУНЕ батерије

Сваки бренд ће задржати своје име и под том ознаком наставити да продаје возила, генерални назив за целокупну компанију ће бити "Стелантис". Лидери обе стране су, у обраћању новинарима,  изјавили да ново име потиче из латинске речи која симболизује у мало слободнијем преводу “обасјан сјајем звезда”!

Прочитајте још:Слажете ли се? Одлучено која је боја аутомобила најомиљенија

Наредни корак је презентација логоа нове корпорације по којој ће новоформирана компанија бити позната широм света.

"Стелантис" ће предводити садашњи први човек ПСА групе, Португалац Карлос Таверез. С друге стране, итало-америчку страну ће представљати Џон Елкан. наследник породице Ањели.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas