· · Коментари: 0
СУБОТА ВЕЧЕ

Идеално уз ВИНО: Хрскави брускети са благо печеним парадајзом и БУРАТА СИРОМ (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Ова је права слана посластица у којој ћете уживати.

1657873726_brusketi.png
Фото: ИнстаграмСцреенСхот/_лацебакес_

Хрскави тост са хладном буратом и благо, топлим печеним парадајзом је добар избор и за доручак, али за вечеру је прави ужитак. Додајте то свеже уље од белог лука и мало босиљка и не заборавите да се одлично уклапа са чашом белог вина.

Прочитајте још: Сви знамо шта значи када вас СВРБИ ЛЕВИ ДЛАН, али да ли знате шта значи када засврбе други делови тела

Састојци:

  • 1 велика кришка хрскавог хлеба од киселог теста
  • 10 чери парадајза
  • 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике песта од босиљка
  • 75 грама бурата сира
  • љускаста морска со
  • свежи црни бибер
  • свеж босиљак за украшавање

Припрема:

Испеците чери парадајз. Ставите парадајз у малу посуду за печење са 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља, 2 згњечена чена белог лука и мало морске соли и бибера. Пеците на 165 степени око 15 минута. Оставите на страну.

Прочитајте још: Свете биљке које ће вас штитити уколико их будете гајили у свом дворишту: Ове 4 биљке ће вам помоћи, а могу имати и лековито дејтво (ФОТО)

Пеците хлеб на роштиљу. Лагано премажите кришку хлеба екстра девичанским маслиновим уљем и пеците на средње јакој ватри у ливеном гвожђу или нелепљивом тигању док се не испече по вашем укусу.

Тост намажите пестом, бурата сиром и печеним парадајзом. Користите мало уља за печење са белим луком да га покапате по врху и завршите са љускавом морском сољу, свежим млевеним бибером и свежим листовима босиљка.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.