Уколико немате идеју за савршену вечеру, ми смо ту за предлоге...
Грчке традиционалне слане куглице од тиквица одличан су избор за све оне који немају много времена да кувају, а желе да поједу нешто што ће их држати ситим. Праве се од мешавине овог поврћа, зачинског биља и биљног сира, након чега се уваљају у интегрално безглутенско брашно и прже на маслиновом уљу.
Прочитајте још: Ризик од ПРЕВРЕМЕНЕ смрти крије се у ОВИХ седам знакова: Појављују се десет година раније!
Састојци за слане куглице:
- 2 шоље тиквица, огуљених, ренданих и добро оцеђених
- трећина шоље биљног сира по избору, ренданог
- три четвртине шоље интегралног пшеничног брашна
- четвртина кашичице свеже мирођије, ситно сецкане
- четвртина кашичице першуновог лишћа, ситно сецканог 🌿
- четвртина кашичице свежег оригана, ситно сецканог
- четвртина шоље маслиновог уља
- прстохват соли
- прстохват бибера
Припрема сланих куглица:
Помешајте све састојке (осим маслиновог уља и интегралног пшеничног брашна) у великој посуди и добро промешајте. Загрејте маслиново уље у тигању на умереној температури.
Прочитајте још: Глумица КЕЈТ ХАДСОН обишла МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Ужива у Београду (ФОТО)
Од добијене смесе направите куглице величине лоптице за голф. Уваљајте их у интегрално пшенично брашно, те их послажите у тигањ. Пеците куглице са сваке стране, док не поприме златно-браон боју.
Извадите куглице из тигања и ставите их на папирни убрус, да се оцеде од уља. Послужите и уживајте.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ