· · Коментари: 0
ИСХРАНА

Без ових намирница не можете да ИЗГУБИТЕ КИЛОГРАМЕ

Можда мислите да је најбољи начин да смршате драстично смањење количине хране коју једете. То је само делимично тачно.

1605791272_Depositphotos_16212321_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Осим саме количине, на стварање масних наслага утиче и врста намирница које конзумирамо. Кад смо гладни, постајемо нервозни и раздражљиви, а често се све заврши тако што отворимо кесицу чипса или поједемо далеко више него што нам је потребно.

Које намирнице су најбоље за мршављење?

Треба бирати оно што не садржи превише калорија, али чини да желудац буде пун. Драстичан пад шећера у крви доводи до малаксалости и пада нивоа енергије, па организам осећа потребу да је што пре надокнади. Како онда остати сит, а витак?

Прочитајте још: Вежбе које чувају виталност и враћају енергију

Свеже поврће

Многи немају навику да свакодневно једу свеже поврће, а управо је оно идеално за оне који воде рачуна о свом здрављу и тежини. Не само што садржи кључне витамине, минерале и фитохемикалије, па директно утиче на имунитет, већ је захваљујући влакнима најпожељнији састојак дијете.

Свеже поврће требало би јести најмање два пута у току дана.

Идеално би било да увек комбинујете неколико различитих врста (нпр. салата од лука, паприке и парадајза). Свеже поврће у исхрани треба да буде најзаступљеније.

Интегралне житарице
Заборавите на пекару и разноврсна пецива и хлебове који се праве од белог брашна. Осим што ћете после њих брзо да огладните, брзо ћете се и удебљати, а то је оно што желите да избегнете. Одаберите производе од целог зрна, а добар избор биће зоб, киноа или интегрална рижа.

Протеини

Јаја, пилетина, риба и печурке заситиће вас захваљујући протеинима. Да не бисте огладнели само сат времена од завршетка оброка, потрудите се да редовно на тањиру имате неку од тих намирница. Оне су важне за здравље мишића, костију и ткива, али и за правилан рад система за варење.

Прочитајте још: Не бацајте паре! Направите сами БОМБОНЕ ПРОТИВ КАШАЉА (ВИДЕО)

Орашасти плодови

Кикирики, бадем, лешник и ораси су, као и остали орашасти плодови, високопротеинске намирнице које садрже омега-3 масне киселине. Изузетно су хранљиви, па их треба јести свакодневно, али умерено (због великог процента масти).

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.