Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уз коју дијету је АДЕЛ смршала 45 килограма? Има две фазе, а ових намирница не морате да се одрекнете

Певачица Адел недавно је објавила нови спот за песму, а поред њеног савршеног гласа многи су се одушевили њеним изгледом и линијом коју је довела до савршенства

1666611993_289ac0857fb1d0172b594aae5f578ed6ec7106d6.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Британска звезда је након развода решила да потпуно промени свој дотадашњи стил живота, а недавно је открила како је успела да скине невероватних 45 килограма. Осим што је следила посебан режим исхране, Аделе је и тренирала, али њени тренери су сложни да 90 посто оствареног резултата дугује дијети.

Дијета певачице Адел

Адел се придржавала Сиртфоод дијете, коју практикују многе познате личности, а поента оваквог начина исхране је конзумирање хране која подстиче настајање ензима који се називају сиртуини.

Прочитајте још: Алек Болдвин посветио објаву сниматељки коју је упуцао: Годину дана од трагичног догађаја у свету филма (ФОТО)

Наиме, истраживањима је откривено да они убрзавају сагоревање калорија, сузбијају апетит, убрзавају метаболизам и смањују упалу, што је кључ мршављења. Многи људи тврде да обожавају ову дијету јер су дозвољене намирнице попут вина и чоколаде.

Дијета траје три недеље, а подељена је у две фазе.

Прва фаза: Ограничите се на три Сиртфоод зелена сока која садрже кељ, руколу, першун, целер, зелену јабуку, сок лимуна и зелени чај и један Сиртфуд оброк. Тако у дану уносите 1000 калорија.

Наредна четири дана пијете два Сиртфуд зелена сока и једете два Сиртфоод оброка, чиме дневно уносите 1500 калорија.

Друга фаза: Ово је фаза одржавања, а траје 14 дана. Током две недеље потребно је јести три Сиртфуд оброка током дана и један Сиртфоод зелени сок.

Након три недеље нема плана који би требало да следите. Ако желите да наставите, укључите колико је могуће Сиртфоод оброка у ваш дневни јеловник. Препоручује се и физичка активност у трајању од 30 минута дневно пет дана недељно, али то није у фокусу овог приступа мршављењу. Сиртфоод оброци састоје се од намирница које садрже раније споменути протеин сиртуин.

Прочитајте још: ЦЕЦА У ЦРНОМ: Мини-хаљина и витке ноге Ражнатовићеве - у доброј је форми (ФОТО)

Дозвољене намринице

  • Риба: лосос, гамбори
  • Поврће: целер, кељ, рукола, хељда, црвени лук, радич
  • Воће: урме, јабуке, боровнице, цитруси (поморанџе, мандарине, лимун, грејпфрут…)
  • Масноће: маслиново уље, ораси
  • Зачини: першун, куркума
  • Остало: црна чоколада са 75 одсто какаа, зелени чај, црна кафа без шећера, црно вино, мача чај.

Иако бројни људи хвале ову дијету, она има и своје негативне стране. Стручњаци кажу да је прилично ограничавајућа.

Дијета је врло рестриктивна у погледу намирница, јер од оног што је дозвољено тешко може да се састави било шта осим смутија. Веома је рестриктивна и у погледу калорија, 1.000 до 1.500 калорија једва да је довољно за базални метаболизам. Није прилагођена свим особама, нарочито не оболелима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas