· · Коментари: 0
дијета

Желите да изгубите килограме? Пет намирница ће вам у томе помоћи

Научна истраживања кажу да је сваком човеку потребно 2 недеље да се навикне на промене.

1617995898_Depositphotos_76416447_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Исто важи и за режим исхране. Али шта ако не можете да "одржите" дијету и имате јаку жељу да поједете све оно што вам се брани? Покушајте са намирницама које "убијају" апетит.

Ових 5 намирница сузбијају апетит:

Вода

Вероватно сте више пута чули да је боље дан започети чашом воде. Прво, помаже у спречавању дехидрације, а друго, смањује апетит. Испијање чаше воде пре сваког оброка такође је корисно. Ако требате да ублажите грчеве у стомаку, боље је пити минералну воду.

Прочитајте још: Јача имунолошки систем, побољшава вид и ублажава упале: Овај чај је чудо природе!

Чиа семе
Садрже мноштво растворљивих дијеталних влакана и омега-3 масних киселина. Покушајте да ставите неколико семенки у чашу воде и након пола сата течност ће  постати желатинаста и од ње се могу правити сјајни пудинзи. Такође, семе се може конзумирати суво. Изаберите метод који вам највише одговара.

Ево једног теста: када вас ухвати неиздржива глад, попијте једну чашу млаке воде. Сачекајте десетак минута, ако и даље осећате глад, ручајте. Када осетимо глад, често нам тело шаље сигнал да му је, у ствари, потребна вода.

Цимет

Овај зачин не само да сузбија глад, већ помаже и у чишћењу желуца, смањује шећер у крви и убрзава процес мршављења. Ово су само неке од здравствених благодати цимета. Додајте мало цимета у чај или кафу и имаћете занимљив укус и добићете огромне здравствене бенефиције.

Фото: Депосит

Зелени чај

Ово пиће садржи тоне корисних антиоксиданата и полифенола. Зелени чај је обавезан за оне који су на дијети и желе да смршају, а резултати ће бити невероватни.

Прочитајте још: Расте испред ваше куће и зову је БЕСМРТНА, а благотворна је за 5 најважнијих органа

Кафа

Неки људи мисле да кофеин може помоћи у сузбијању глади, али истраживања су показала да то чине антиоксиданти. Кофеин једноставно растворен у води не смањује глад толико колико то може кафа без кофеина. Домаћа кафа је врло здраво пиће и нема акутних разлога да је у потпуности одбијете. Поред тога, кофеин у кафи убрзава метаболичке процесе, што помаже у ефикаснијем сагоревању масти.

Само ових пет производа је довољно да уврстите у исхрану и да смањите тежину.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.