У децембру, када се кућа испуни мирисима топлине и зачина, ништа не доноси бољи почетак дана од домаће кухиње.
Oglas
Овај једноставан, а мало измењен рецепт за палачинке спаја класичност и зимску арому који ће сигурно обрадовати све укућане.
Састојци:
- 1 јаје
- 250мл млека
- 120г брашна
- 1 кашичица цимета
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашика шећера
- мало путера за тигањ
Мешајте све састојке док не дођете до свиленкасте смесе без грудвица. Тигањ премажите путером и загрејте, а затим сипајте смесу и пеците палачинке око минут са сваке стране, док не добију златну боју.
За додатни празнични шарм можете да умутите ароматични прелив од 1 кашике отпљеног путера, 1 кашичице цимета и кашике меда. Сервирајте их са кришкама јабуке и уживајте у правом зимском укусу.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas