· · Коментари: 0
СЛАТКО

ЧОКОЛАДНА ТОРТА несвакидашњег изгледа, уз помоћ једноставне технике коју користе професионални кувари! (ВИДЕО)

"Џепови" у овој чоколадној торти направиће прави спектакл од торте. Како да добијете величанствени изглед торте, прочитајте у рецепту.

1623395290_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ сцрумдидлиумптиоус

Позната хаселбак техника је довољно једноставно да је свако може применити у својој кухињи, а ваше стандардно јело претвара у гурманско искуство. Хаселбак техника изгледа одлично и оставља простор за експериментисање са укусима!

Прочитајте још: ПЛОЧИЦЕ са бобичастим воћем и јогуртом: Слаткиш који остаје свеж три недеље! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за чоколадну торту

Састојци за торту: 

  • 3/4 шоље брашна

  • 2 кашичице сувог квасца

  • 1 кашичица соли

  • 2/3 шоље кокосовог шећера

  • 1 јаје

  • 1/4 маслаца, омекшан

  • 1 шоља брашна од лешника

  • 2/3 шоље какао праха

  • 2/3 шоље млаке воде

  • 2/3 шоље млаког млека

Састојци за кокос крем: 

  • 1/3 шоље кокосовог млека
  • 3 кашике сока од ананаса
  • 250 гр беле чоколаде, исецкане
  • 1/2 шоље шлага

Састојци за "џепове": 3 манга, танко исечена, 5 кивија, танко исечених, 1 плочица тамне чоколаде, 3 кашике кокосових пахуљица, свеже малине.

За хаселбак технику ће вам бити потребан конац за зубе. Резултати ће вас одушевити.

Припрема: 

За чоколадну торту, помешајте све састојке у великој посуди за мешање и ручно месите смешу док се не формира глатко тесто. Покријте посуду, пребаците је у фрижидер и оставите тесто да одмара преко ноћи.

Хаселбак техника
Кухињска техника резања јела (обично кромпира или пилећих груди), како би се направили "џепови" за филовање или пуњење различитим састојцима.

Следећег дана, обложите дно посуде за хлеб папиром за печење. Извадите тесто из фрижидера, лагано га преместите и ставите у тепсију за векне. Покријте тесто пластичном фолијом и пустите да поново одмори, овај пут на собној температури 2 сата. Када се тесто одмори, загрејте рерну на 180 степени. Уклоните пластичну фолију, равномерно премажите млеко по површини теста, преместите тепсију са хлебом у рерну и пеците на 180 степени, 1 сат. Када се чоколадна тортаиспече, извадите је из посуде и пустите да се потпуно охлади.

Прочитајте још: Колач са КЕКСОМ И ПУДИНГОМ: Јефтина и брза посластица коју сви воле! (рецепт/видео)

За кокосов крем загрејте кокосово млеко и сок од ананаса на шпорету и пустите да смеша прокључа. Додајте исецкану белу чоколаду и све заједно мешајте док се чоколада не отопи, а затим је склоните са рингле и пустите да се све охлади на собној температури. Када се смеша охлади, сипајте је у шприц за филовање.

Направите 6 равномерних резова на чоколадној торти уз употребу конца за зубе, пазећи да зауставите резање пре него што дођете до дна торте.

Нарежите манго и киви врло танко и убаците их у "џепове" на чоколадној торти.

Нафилујте унутрашњост џепова. Можете редове између џепова да прелијете црном чоколадом.

Торту украсите кокосом и малинама.

Пријатно!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.