Натопљене сочне коре топе се под непцима, а крем, е то је уживање које морате да пробате, не може се описати речима
Ако волите чоколадне колаче који се топе у устима, Матилда торта је прави избор.
Три сочне коре, натопљене ароматичним сирупом, и богати чоколадни ганаше чине ову торту савршеном за посебне прилике, породична окупљања или једноставно уживање у неодољивој чоколадној чаролији.
Инспирисана култним филмом Матилда, где чоколадна торта игра кључну улогу, ова верзија доноси исту чаробну сласт у ваш дом.
Састојци:
Бисквит (три коре):
- 525 г брашна
- 90 г какаа у праху
- 2 кашичице ванилин шећера
- 15 г прашка за пециво
- 350 г шећера
- 3 јаја
- 300 мл јогурта (или млека)
- 150 мл уља
- 1/2 кашичице соде бикарбоне + 1 кашичица сирћета (9%)
- 350 мл воде + 4 кашичице инстант кафе (јака црна кафа)
Састојци: Бисквит (три коре): 525 г брашна 90 г какаа у праху 2 кашичице ванилин шећера 15 г прашка за пециво 350 г шећера 3 јаја 300 мл јогурта (или млека) 150 мл уља 1/2 кашичице соде бикарбоне + 1 кашичица сирћета (9%) 350 мл воде + 4 кашичице инстант кафе (јака црна кафа)
@wеллмадебyкилеy МИНИ МАТИЛДА ЦХОЦОЛАТЕ ЦАКЕ Пуре децаденце ✨ Реципе белоw ОР го то мy wебсите тхроугх тхе линк ин мy био 🤎 #Реципе Детаилс (сервес 10-12): Цхоцолате Цаке: - 1 3/4 цупс (230г) алл-пурпосе флоур @Боб’с Ред Милл - 1 3/4 цупс (350г) гранулатед сугар - 3/4 цуп (72г) цоцоа поwдер @Херсхеy’с - 2 тсп (12г) бакинг сода - 1 тсп (4г) бакинг поwдер - 1 тсп (6г) салт - 1 цуп (240мл) буттермилк, ат роом температуре (субститутион: 1 тбсп аппле цидер винегар ор лемон јуице миxед wитх 1 цуп милк оф цхоице) - 1/2 цуп (120мл) авоцадо оил (ор оил оф цхоице) @Цхосен Фоодс - 2 еггс, ат роом температуре - 2 тсп (8г) ванилла еxтрацт - 1 цуп (240мл) хот бреwед цоффее ор еспрессо (субститутион: хот wатер) @Неспрессо Цхоцолате Фудге Фростинг: - 1 цуп (226г) салтед буттер - 300г дарк цхоцолате цхипс ор цхоппед цхоцолате @Гхирарделли Цхоцолате Цомпанy @хукитцхен - 1 цуп (240мл) хеавy цреам - 1 цуп (120г) поwдеред сугар - 1/4 цуп (24г) цоцоа поwдер - 1/2 тсп (3г) салт - Оптионал: 1/4 тсп (1г) еспрессо поwдер ор гранулес - 1 тсп (4г) ванилла еxтрацт - Флакy сеа салт, фор топпинг Инструцтионс: Прехеат тхе овен то 350Ф. Греасе тхрее 6” ор 7” цаке панс wитх буттер, тхен дуст wитх флоур. Лине тхе боттом wитх парцхмент папер роундс. Сет асиде. Маке тхе цаке лаyерс. Ин а ларге боwл, wхиск тогетхер тхе флоур, сугар, цоцоа поwдер, бакинг сода, бакинг поwдер, анд салт. Сет асиде. Ин а сепарате ларге боwл, wхиск тогетхер тхе буттермилк, авоцадо оил, еггс, анд ванилла унтил цомбинед. Адд тхе дрy ингредиентс то тхе wет, анд wхиск унтил цомбинед. Тхен, поур ин тхе хот цоффее, анд стир qуицклy унтил wелл цомбинед. Тхе баттер ис гоинг то бе верy тхин! Дивиде тхе баттер евенлy амонг тхе тхрее препаред цаке панс (абоут 455г оф баттер схоулд бе ин еацх то енсуре евен лаyерс). Баке ат 350Ф фор 25-27 минутес, унтил а тоотхпицк цомес оут цлеан. Ремове тхе цакес фром тхе овен анд сет он а wире рацк. Аллоw то цоол цомплетелy ин тхе пан. Ас тхе цакес цоол, препаре тхе цхоцолате фудге фростинг. Ин а сауцепан овер медиум хеат, адд тхе буттер, цхоцолате, анд хеавy цреам. Тхен, сифт ин тхе поwдеред сугар, цоцоа поwдер, салт, анд еспрессо поwдер. Миx цонстантлy унтил тхе миxтуре ис мелтед анд смоотх. Онце смоотх, ремове фром хеат анд миx ин тхе ванилла. Поур тхе миxтуре инто а ларге боwл ор бакинг пан (а бакинг пан wитх спеед уп тхе цоолинг процесс). Цовер тхе топ wитх пластиц wрап со тхе пластиц wрап ис дирецтлy тоуцхинг тхе фростинг, то превент а филм фром форминг wхиле цоолинг. Аллоw то цоол ат роом температуре фор 30 минутес, тхен плаце ин тхе фридге то цхилл фор ат леаст анотхер 1-2 хоурс, депендинг он yоур десиред тхицкнесс. Ассембле. Иф неедед анд усинг а серратед книфе, слице тхе топс оф еацх цаке лаyер офф то евен. Плаце оне цаке лаyер цут сиде уп он а цаке станд ор платтер. Спреад ~1/4 оф тхе цхоцолате фудге фростинг алл овер тхе цаке лаyер, пусхинг ит то тхе едге. Репеат wитх тхе ремаининг лаyерс. Афтер тхе ласт цаке лаyер ис аддед он топ, wитх ан оффсет спатула, спреад тхе ремаининг фростинг евенлy алл овер тхе цаке. Децорате анд гарнисх wитх флакy сеа салт, ас десиред. Слице анд серве. Ењоy! #матилдацхоцолатецаке #миниматилдацхоцолатецаке #миницаке #миницхоцолатецаке #цхоцолатецаке #цхоцолате #цаке #цакереципе #цхоцолатецакереципе #тхебестцхоцолатецаке #хомемаде #хомемадецаке #цакефромсцратцх #цхоцолатефростинг #цхоцолатефудгефростинг #бакинг #Дессерт #моистцхоцолатецаке #софтцхоцолатецаке @Фром Оур Плаце ♬ Финитуде - Габриел Албуqуерqüе
Фил:
- 300 г чоколаде (младе или тамне, по укусу)
- 300 г слатке павлаке или павлаке за шлаг
- 200 г шећера
- 100 г маслаца
- 30 г какаа у праху
- Сируп за натапање:
- 200 мл воде
- 150 г шећера
Припрема:
1. Припрема бисквита:
У већој посуди просејте брашно, какао, прашак за пециво, соду и прстохват соли. У другој чинији умутите шећер, јаја, јогурт (или млеко), ванилин шећер и уље.
Спојите мокре и суве састојке и мешајте док не добијете глатку смесу.
Пажљиво додајте охлађену инстант кафу размућену у води.
Сместу поделите у три једнака дела и пеците у округлим калупима (преко 21 цм) у рерни загрејаној на 170 °Ц око 25 – 30 минута по кори.
Оставите коре да се потпуно охладе.
2. Припрема сирупа
У мањем лонцу загрејте воду и шећер док се шећер потпуно не отопи.
Мешајте пјењачом док не прокључа, а затим скините са ватре и оставите да се охлади.
3. Припрема ганаше крема
У посуди загрејте павлаку са шећером док не проври. Скините са ватре и додајте комадиће чоколаде, маслац и какао. Мешајте док се сви састојци не отопе и не добијете глатку смесу. Оставите да се смеса прохлади, а затим умутите миксером док не постане кремаста.
4. Склапање торте
Прву кору премажите сирупом, затим нанесите слој ганацхе креме. Поставите другу кору и поновите поступак са сирупом и кремом. Ставите трећу кору, премажите торту ганацхеом и са стране. За најбољи укус, оставите торту у фрижидеру преко ноћи.
5. Припрема сирупа
У мањем лонцу загрејте воду и шећер док се шећер потпуно не отопи. Мешајте пјењачом док не прокључа, а затим скините са ватре и оставите да се охлади. 3. Припрема ганаше крема У посуди загрејте павлаку са шећером док не проври. Скините са ватре и додајте комадиће чоколаде, маслац и какао. Мешајте док се сви састојци не отопе и не добијете глатку смесу. Оставите да се смеса прохлади, а затим умутите миксером док не постане кремаста. 4. Склапање торте Прву кору премажите сирупом, затим нанесите слој ганацхе креме. Поставите другу кору и поновите поступак са сирупом и кремом. Ставите трећу кору, премажите торту ганацхеом и са стране. За најбољи укус, оставите торту у фрижидеру преко ноћи.
@китцхенбyтхесеа Ит’с а цлассиц фор а реасон. Реципе фор тхе Бест Цхоцолате Цаке (ака тхе Матилда Цаке) линкед ин био. Wе хопе yоу лове ит јуст ас муцх ас wе до. Блацк Магиц Цаке (сее ноте он оригин белоw) 2 2/3 цупс флоур 320 г 3 цупс сугар 600 г 1 1/8 цуп цоцоа 135 г 1 таблеспоон бакинг сода 17 г 1.5 теаспоон бакинг поwдер 6 г 1.5 теаспоон салт 5 г 3 еггс 1 таблеспоон ванилла еxтрацт 15 мл 1.5 цуп буттермилк 350 мл .75 цуп оил цанола ор вегетабле 175 мл 1.5 цуп хот цоффее 350 мл Ганацхе: 8 оунцес дарк цхоцолате 70% 6 таблеспоонс буттер 85 г 1 ¼ цуп сугар 250 г 1 ¼ цуп хеавy цреам 300 мл 2 теаспоонс ванилла 10 мл Пинцх оф салт #цхоцолатецаке #цхоцолате #цхоцолатецакереципе #матилдацаке #цхоцолатеганацхе #ганацхе #хомемадецаке #цхоцолатецакереципе ♬ Оуи оуи оуи оуи - Сацха Дистел
(Глоссy)
БОНУС ВИДЕО: