Чоколадни колач за ненајављене госте

Прави се невероватно брзо, а све састојке вероватно већ имате у кухињи.
Састојци:
1 готова кора (могу и пишкоте)
300 г црне чоколаде за кување
500 г маскарпоне сира или било који кремасти неслани сир
200 мл слатке павлаке,
чоколадне мрвице за украшавање.
Припрема:
Кору пресећи на два дела или поређати пишкоте у дубљи плех обложен пек папиром. Чоколаду за кување отопити на лаганој температури. Док се топи, кору мало испрскајте водом, млеком или соком (или натопите пишкоте).
Добро умутити хладну слатку павлаку миксером. У посебној посуди жицом измутити сир, па додати пола прохлађене чоколаде (не сме да буде врућа). Измутите, па додајте остатак чоколаде и све лепо сједините. Једну четвртину оставите са стране, а остатак помешајте са 3/4 умућене слатке павлаке и лепо измешајте.
Крем сипајте преко коре, поравнајте, па кашичицом наизменично ређајте крем па слатку павлаку. Кашичицом све лагано спојите и поспите чоколадним мрвицама.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО