Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДОРУЧАК ПО РЕЦЕПТУРИ АНЕ СЕВИЋ: Наследила га је од баке, а временом је постао омиљени оброк њених малишана

Рецепт Ане Севић за укусан оброк којем ваши малишани неће моћи да одоле

1750594950_1742827756_d4ae7573bb919b8cc0dac9cd2ee08d3b80c9d0e9.jpg
Фото: АТА имагес/ А.А.
Oglas

Певачица Ана Севић важи за даму која води рачуна о здрављу, изгледу и животним навикама, међутим признаје да добром оброку тешко одолева. 

Иако избегава масну и тешку храну, једном јелу једноставно не може да каже "не", а то су уштипци по рецепту њене баке.

Овај породични класик постао је омиљени доручак у дому певачице. Ана га редовно припрема за своју породицу, а како признаје, Данијел и деца највише уживају када их прави управо бака.

- Нико не уме као она да направи тесто које мирише на детињство - рекла је једном приликом.

Рецепт за доручак Ане Севић који прави разлику

Иако се труди да оброци буду избалансирани и богати хранљивим материјама, Ана признаје да уштипци представљају задовољство којем не може да одоли. Ипак, оно што разликује рецепт Ане Севић за уштипке од оних уобичајених јесте то што се не прже у дубоком уљу које тесто "упије као сунђер", већ се припремају на начин који тесто чини меканим, али не премасним.

Састојци:

600 г брашна
1 кашичица соли
1 кесица сувог квасца
350–400 мл топле воде
Уље за пржење

Припрема:

У дубљу пластичну посуду сипајте брашно, додајте со и квасац. Полако сипајте топлу воду, све време мешајући варјачом или виљушком. Када се формира маса, умесите тесто тако да буде чвршће него за обичан хлеб - треба да се одваја од посуде. Покријте посуду крпом и оставите да тесто нарасте, најбоље је да одстоји један сат.

Када тесто удвостручи волумен, загрејте уље, помоћу две кашике вадите комаде теста и спуштајте их у уље. Пеците их на умереној температури са обе стране док не порумене. Вадите их на папирни убрус како би се вишак масноће упио.

Овај рецепт Ане Севић можете сервирати уз домаћи кајмак, павлаку, џем или мед. Уживајте у укусу.

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas