Рецепт Ане Севић за укусан оброк којем ваши малишани неће моћи да одоле

Певачица Ана Севић важи за даму која води рачуна о здрављу, изгледу и животним навикама, међутим признаје да добром оброку тешко одолева.
Иако избегава масну и тешку храну, једном јелу једноставно не може да каже "не", а то су уштипци по рецепту њене баке.
Овај породични класик постао је омиљени доручак у дому певачице. Ана га редовно припрема за своју породицу, а како признаје, Данијел и деца највише уживају када их прави управо бака.
- Нико не уме као она да направи тесто које мирише на детињство - рекла је једном приликом.
Рецепт за доручак Ане Севић који прави разлику
Иако се труди да оброци буду избалансирани и богати хранљивим материјама, Ана признаје да уштипци представљају задовољство којем не може да одоли. Ипак, оно што разликује рецепт Ане Севић за уштипке од оних уобичајених јесте то што се не прже у дубоком уљу које тесто "упије као сунђер", већ се припремају на начин који тесто чини меканим, али не премасним.
Састојци:
600 г брашна
1 кашичица соли
1 кесица сувог квасца
350–400 мл топле воде
Уље за пржење
Припрема:
У дубљу пластичну посуду сипајте брашно, додајте со и квасац. Полако сипајте топлу воду, све време мешајући варјачом или виљушком. Када се формира маса, умесите тесто тако да буде чвршће него за обичан хлеб - треба да се одваја од посуде. Покријте посуду крпом и оставите да тесто нарасте, најбоље је да одстоји један сат.
Када тесто удвостручи волумен, загрејте уље, помоћу две кашике вадите комаде теста и спуштајте их у уље. Пеците их на умереној температури са обе стране док не порумене. Вадите их на папирни убрус како би се вишак масноће упио.
Овај рецепт Ане Севић можете сервирати уз домаћи кајмак, павлаку, џем или мед. Уживајте у укусу.
(Сторy)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ