Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УСКРШЊИ КОЛАЧИ

Хајде да ПРАВИМО заједно: УСКРШЊИ БИСКВИТИ за потпуни угођај (РЕЦЕПТ)

Испеците једноставне ускршње бисквите, а затим изаберите једну од две опције да их украсите – или можете преполовити количину џема и шећера у праху и направити обоје.

1648454270_easter-g39014c598_640.jpg
Пхото: Пиxабаy
Oglas

За припрему ових бисквита потребно нам је 1сат и 15минута, и да додамо на то још 30мин за печење.

Састојци

  • 300 г обичног брашна, плус додатно за посипање
  • 150 г белог шећера
  • 150 г мало посољеног путера, исецканог
  • 1 велико јаје
  • 2 кашичице екстракта ваниле или пасте од ванилије
  • За ледену опцију
  • 500 г краљевског шећера у праху
  • Ваши омиљени гелови за бојење хране
  • За џем средњу опцију
  • шец́ер у праху, за посипање
  • 400 г џема од кајсије

КОРАК 1
Одмерите брашно и шећер у посуди. Додајте путер и трљајте врховима прстију док смеса не буде изгледала као мокри песак, без маслачних грудица. Умутите јаје са ванилијом, па додајте у чинију. Кратко промешајте ножем за прибор за јело да се сједини, а затим рукама умесите тесто – покушајте да не премесите много тесто, иначе ће кексићи бити чврсти. Обликујте диск, затим умотајте у прозирну фолију и охладите најмање 15 минута. Загрејте рерну на 180Ц/160Ц вентилатор/гас 4. Обложите два плеха пергаментом за печење.

КОРАК 2
Поспите радну површину брашном. Преполовите тесто, а затим једну половину развуците на дебљину новчиц́а од 20 динара. Користите секач за колаче у облику јајета (наш је био дугачак 10 цм; могли бисте да направите и шаблон од картона за сечење) да изрежете што више колачића, а затим их пребаците у један од плеха за печење, остављајући мало простора између кексића.

Поновите са другом половином теста. Ако желите да направите џем кекс, користите мали кружни резач да утиснете рупе на половини кекса (где би било жуманце). Ако намеравате да правите и ледени и џем кекс, само на четвртини кекса утисните рупе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

КОРАК 3
Пеците 12-15 минута, док кексићи не постану бледо златне боје. Охладите на листовима 10 минута, а затим пребаците на решетку да се потпуно охлади. Када се охлади, украсите по свом укусу (погледајте следеће кораке). Чуваће се у херметички затвореној посуди до пет дана.

КОРАК 4
Да бисте украсили кексиће глазуром, додајте толико воде у шећер у праху да добијете густу глазуру – требало би да задржи облик без ширења када се сипа. Отприлике трећину глазуре пребаците у врећу са веома малом округлом млазницом (или само изрежите мали отвор на врху). Нанесите обрис око кекса, а затим нацртајте шаре у средини - линије, тачке и цик-цак добро раде. Оставите да се осуши 10 минута. Поделите преосталу глазуру између онолико боја колико желите да користите, а затим користите гелове да их обојите. Отпустите сваку глазуру са неколико капи воде, а затим их пребаците у кесе. Користите глазуру у боји да попуните празна места на кексима. Можда ћете морати да користите коктел штапић да га задиркујте у углове. Када се покрије, оставите да се осуши неколико сати.

КОРАК 5
Да бисте направили пекмез поспите кексиће са рупама у средини дебелим премазом шећера у праху. Обилно распоредите џем преко целих кексића, а затим на њих положите посипане кексиће.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas