Oglas
· · Komentari: 0
USKRŠNJI KOLAČI

Hajde da PRAVIMO zajedno: USKRŠNJI BISKVITI za potpuni ugođaj (RECEPT)

Ispecite jednostavne uskršnje biskvite, a zatim izaberite jednu od dve opcije da ih ukrasite – ili možete prepoloviti količinu džema i šećera u prahu i napraviti oboje.

1648454270_easter-g39014c598_640.jpg
Photo: Pixabay
Oglas

Za pripremu ovih biskvita potrebno nam je 1sat i 15minuta, i da dodamo na to još 30min za pečenje.

Sastojci

  • 300 g običnog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 150 g belog šećera
  • 150 g malo posoljenog putera, iseckanog
  • 1 veliko jaje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile ili paste od vanilije
  • Za ledenu opciju
  • 500 g kraljevskog šećera u prahu
  • Vaši omiljeni gelovi za bojenje hrane
  • Za džem srednju opciju
  • šećer u prahu, za posipanje
  • 400 g džema od kajsije

KORAK 1
Odmerite brašno i šećer u posudi. Dodajte puter i trljajte vrhovima prstiju dok smesa ne bude izgledala kao mokri pesak, bez maslačnih grudica. Umutite jaje sa vanilijom, pa dodajte u činiju. Kratko promešajte nožem za pribor za jelo da se sjedini, a zatim rukama umesite testo – pokušajte da ne premesite mnogo testo, inače će keksići biti čvrsti. Oblikujte disk, zatim umotajte u prozirnu foliju i ohladite najmanje 15 minuta. Zagrejte rernu na 180C/160C ventilator/gas 4. Obložite dva pleha pergamentom za pečenje.

KORAK 2
Pospite radnu površinu brašnom. Prepolovite testo, a zatim jednu polovinu razvucite na debljinu novčića od 20 dinara. Koristite sekač za kolače u obliku jajeta (naš je bio dugačak 10 cm; mogli biste da napravite i šablon od kartona za sečenje) da izrežete što više kolačića, a zatim ih prebacite u jedan od pleha za pečenje, ostavljajući malo prostora između keksića.

Ponovite sa drugom polovinom testa. Ako želite da napravite džem keks, koristite mali kružni rezač da utisnete rupe na polovini keksa (gde bi bilo žumance). Ako nameravate da pravite i ledeni i džem keks, samo na četvrtini keksa utisnite rupe.

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji

KORAK 3
Pecite 12-15 minuta, dok keksići ne postanu bledo zlatne boje. Ohladite na listovima 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, ukrasite po svom ukusu (pogledajte sledeće korake). Čuvaće se u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.

KORAK 4
Da biste ukrasili keksiće glazurom, dodajte toliko vode u šećer u prahu da dobijete gustu glazuru – trebalo bi da zadrži oblik bez širenja kada se sipa. Otprilike trećinu glazure prebacite u vreću sa veoma malom okruglom mlaznicom (ili samo izrežite mali otvor na vrhu). Nanesite obris oko keksa, a zatim nacrtajte šare u sredini - linije, tačke i cik-cak dobro rade. Ostavite da se osuši 10 minuta. Podelite preostalu glazuru između onoliko boja koliko želite da koristite, a zatim koristite gelove da ih obojite. Otpustite svaku glazuru sa nekoliko kapi vode, a zatim ih prebacite u kese. Koristite glazuru u boji da popunite prazna mesta na keksima. Možda ćete morati da koristite koktel štapić da ga zadirkujte u uglove. Kada se pokrije, ostavite da se osuši nekoliko sati.

KORAK 5
Da biste napravili pekmez pospite keksiće sa rupama u sredini debelim premazom šećera u prahu. Obilno rasporedite džem preko celih keksića, a zatim na njih položite posipane keksiće.

BONUS VIDEO: 

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas