Уз овај трик кукуруз ће бити савршено мекан за само 10 минута.
Кувани кукуруз је неизоставан летњи класик, али чекање да се скува уме да поквари уживање. Уз један трик, биће готов за само 10 минута.
Савет:
Уколико користите млеко и путер, избегните додатно заслађивање – природна сласт кукуруза долази до изражаја управо због овог додатка.
Лети сви волимо да грицкамо топао и сочан кукуруз, али многима се не мили да га кувају код куће јер мисле да траје вечно. Истина је да постоји једноставан трик који ће скратити време кувања и побољшати укус.
Сада је право време да уживате у кукурузу – сезона је у пуном јеку, клипови су слатки, свежи и пуни укуса. Још када их припремите на прави начин, сваки залогај биће право задовољство.
Све што треба да урадите јесте да пре кувања клипове преполовите, поређате их у шерпу и прелијете водом. Када вода почне да ври, додајте једну чашу млека и парче путера. Ова комбинација омекшава зрна, даје благу слаткоћу и пунији укус.
Кувајте 10 минута, па склоните с рингле. Посолите по жељи и уживајте – кукуруз ће бити савршено мекан и ароматичан.
(Ствар Укуса)