Uz ovaj trik kukuruz će biti savršeno mekan za samo 10 minuta.
Kuvani kukuruz je neizostavan letnji klasik, ali čekanje da se skuva ume da pokvari uživanje. Uz jedan trik, biće gotov za samo 10 minuta.
Savet:
Ukoliko koristite mleko i puter, izbegnite dodatno zaslađivanje – prirodna slast kukuruza dolazi do izražaja upravo zbog ovog dodatka.
Leti svi volimo da grickamo topao i sočan kukuruz, ali mnogima se ne mili da ga kuvaju kod kuće jer misle da traje večno. Istina je da postoji jednostavan trik koji će skratiti vreme kuvanja i poboljšati ukus.
Sada je pravo vreme da uživate u kukuruzu – sezona je u punom jeku, klipovi su slatki, sveži i puni ukusa. Još kada ih pripremite na pravi način, svaki zalogaj biće pravo zadovoljstvo.
Sve što treba da uradite jeste da pre kuvanja klipove prepolovite, poređate ih u šerpu i prelijete vodom. Kada voda počne da vri, dodajte jednu čašu mleka i parče putera. Ova kombinacija omekšava zrna, daje blagu slatkoću i puniji ukus.
Kuvajte 10 minuta, pa sklonite s ringle. Posolite po želji i uživajte – kukuruz će biti savršeno mekan i aromatičan.
(Stvar Ukusa)