· · Коментари: 0

Јесењи доручак: Направите ПАЛЕНТУ са тиквом

Палента је одлична за почетак дана

1664015528_profimedia-0168596981-1-.jpg
Фото: Профимедиа

Ово кашасто задовољство у комбинацији са јогуртом, сиром или млеком је неизоставно на менију наших најмлађих чланова, али је уједно и савршена промена када пожелите мало да се удаљите од свог класичног доручка. Међутим, понекад је старим рецептима потребно мало промене да би заблистали. У том погледу представљамо вам паленту са бундевом, која може бити прилог уз неко јело, али и оброк сам по себи.

Потребно:

  • 3 шоље бундеве исечене на коцкице
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике сецканог свежег рузмарина
  • 2 кашике свеже сецкане мајчине душице
  • со и свеже млевени црни бибер
  • 2 и по шоље млека
  • ¼ шоље павлаке за кување
  • 1 шоља паленте
  • ¼ шоље наренданог пармезана
  • 2 кашике путера

Прочитајте још: Зашто никада не би требало да перемо зубе након умивања? Дерматолог објашњва зашто је важан редослед

Припрема:

Загрејати рерну до 250 степени. Плех обложити папиром за печење. Коцкице бундеве распоредити по плеху у равномерном слоју и прелити их маслиновим уљем. По њима затим посути рузмарин, мајчину душицу, со и бибер. Ставити у рерну и пећи око 25 минута. Након што је печена, бундеву пребацити у блендер и додати млеко. Миксати док се не добије уједначена смеса. Пресути затим све заједно у већу шерпу. Додати смеси 2 шоље воде и павлаку за кување и ставити да се кува на ниској температури.

Када се течност угреје, додати паленту. Кувати уз често мешање док се не добије густа смеса, око 20 минута. Умешати на крају пармезан и путер, а остале зачине прилагодити по жељи. Служити док је топло.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.