Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
колач без печења

Кремасти ЧИЗКЕЈК: Обогаћен чоколадом и путером од кикирикија (ВИДЕО)

Чизкејк нам долази у све више варијација, јер је погодан за експериментисање и импровизацију

1656419824_kk.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Тастy
Oglas

Данас смо се одлучили за овај кремасти рецепт, који ће одушевити све сладокусце због феноменалне комбинације чоколаде и кикирики путера. 

Прочитајте још: Енергетски залогаји: Једноставне куглице од путера од кикирикија (ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

Састојци:

  • 10 крекера
  • 7 кашика путера
  • крем сир 680 г,
  • 1 ½ шоље шећера у праху 240 г 
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 1 ½ шоље чоколадне
  • 2 шоље путера од кикирикија 480 г 
  • 1 шоља шећера 120 г 

Припрема:

Крекере ставите у пластичну кесу и оклагијом издробите у ситне мрвице. Сипајте мрвице крекера у чинију и помешајте са отопљеним путером, мешајући док текстура не буде попут благо влажног песка. Утисните мрвице крекера у равномерном слоју на дно тепсије од 23 цм. Охладите.
У великој посуди помешајте омекшани крем сир док не постане глатко. Додајте шећер у праху и наставите да миксате док нема грудвица. Додајте ванилу и отопљену чоколаду и мешајте док се боја не уједначи.
Сипајте смешу преко коре од крекера у тепсији. Користећи лопатицу или кашику, загладите врх. Охладите.
У великој посуди помешајте растопљени путер од кикирикија и шећер. Прелијте смешу преко колача од сира у калупу за торту. Користите нож или лопатицу да равномерно распоредите и загладите врх. Оставите у фрижидеру 2-4 сата.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas