· · Komentari: 0
brzo i ukusno

Energetski zalogaji: Jednostavne kuglice od putera od kikirikija (VIDEO/RECEPT)

Ove energetske kuglice možete koristiti kao doručak, desert ili popodnevnu užinu pre ručka kada vam padne energija

1655296526_kuglice.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Tasty

Ove kuglice su zdrave i hranljive. Ovsene pahuljice i semenke lana pružiće vam vlakna potrebna vašem organizmu, dok će vam puter od kikirikija dati potrebnu energiju. 

Pročitajte još: ČITAOCI KUVAJU: Rolovano meso sa jajima je RECEPT koji ćete poželeti da sačuvate

Sastojci:

⅔ šolje kremastog putera od kikirikija(160 g)
1 šolja ovsa(100 g)
1 ½ kašike meda
¼ šolje čokolade(40 g) komadići
¼ šolje lanenog semena(40 g), opciono

Priprema:

Mešajte sve sastojke u posudi dok se dobro ne sjedine. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta. Kada završite sa hlađenjem, razvaljajte u kuglice od približno 2,5 cm. Prekrijte ruke tankim slojem putera ili ulja da biste olakšali valjanje i izbegli lepljenje ruku Na dasku za sečenje ili radnu površinu rasporedite tanak sloj zobi i komadića čokolade i uvaljajte kuglice u smesu. Završite tako što ćete svaku lopticu valjati između ruku da biste ubacili zob i čokoladne komade.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.