Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане: Најлепша Цезар салата по рецепту Џејмија Оливера (РЕЦЕПТ)

Чувени британски кувар Џејми Оливер осмислио је своју варијанту популарне салате, а одушевиће вас колико је она једноставна за припрему

1689500227_shutterstock_1078415420.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Цезар салата једна је од најпопуларнијих оброк-салата на планети, а врло је омиљена и зато што вам за њу не треба много времена и састојака.
Први пут је направљена пре скоро сто година, када је италијански емигрант Цезар Кардини у свом ресторану у Тихуани 1924. године морао да импровизује након што су потошене залихе хране у кухињи током прославе 4. јула.

Варијанта његове салате је много, а познати британски кувар Џејми Оливер осмислио је верзију без пилећег меса. Уместо њега, он користи инћуне, што је савршено за летње дане, али ви наравно можете уместо њих ипак ставити гриловану пилетину, уколико више волите.


Састојци:

главица зелене салате
1 чен белог лука
2 кашике маслиновог уља
½ лимуна
30 грама пармезана (и још за сервирање)
2 кашичице ворчестер соса
75 мл немасног јогурта
2 филета инћуна у маслиновом уљу, или 250гр пилетићег филеа
морска со по укусу

Припрема:

1.Одвојте и баците све увеле или тамнозелене спољне листове зелене салате.
2.Добро исецкајте салату на листиће жељене величине, оперите хладном водом и исушите.
3.За прелив, ољуштите и ситно исецкајте бели лук, па у чинији помешајте с маслиновим уљем.
4.Нарендајте пармезан, исцедите сок од лимуна.
5.Додајте ворчестер сос и јогурт, па све добро умутите.
6.Грубо исецкајте и додајте инћуне, зачините с мало морске соли и свеже млевеног црног бибера, па поново умутите.
7.Сипајте прелив преко зелене салате, па преко грубо нарендајте још мало пармезана ако желите. Добро протресите и сервирајте.

Преостаје само да уживате!

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas