Oglas
· · Komentari: 0

Lagani letnji ručak idealan je izbor za tople dane: Najlepša Cezar salata po receptu Džejmija Olivera (RECEPT)

Čuveni britanski kuvar Džejmi Oliver osmislio je svoju varijantu popularne salate, a oduševiće vas koliko je ona jednostavna za pripremu

1689500227_shutterstock_1078415420.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Cezar salata jedna je od najpopularnijih obrok-salata na planeti, a vrlo je omiljena i zato što vam za nju ne treba mnogo vremena i sastojaka.
Prvi put je napravljena pre skoro sto godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potošene zalihe hrane u kuhinji tokom proslave 4. jula.

Varijanta njegove salate je mnogo, a poznati britanski kuvar Džejmi Oliver osmislio je verziju bez pilećeg mesa. Umesto njega, on koristi inćune, što je savršeno za letnje dane, ali vi naravno možete umesto njih ipak staviti grilovanu piletinu, ukoliko više volite.


Sastojci:

glavica zelene salate
1 čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
½ limuna
30 grama parmezana (i još za serviranje)
2 kašičice vorčester sosa
75 ml nemasnog jogurta
2 fileta inćuna u maslinovom ulju, ili 250gr piletićeg filea
morska so po ukusu

Priprema:

1.Odvojte i bacite sve uvele ili tamnozelene spoljne listove zelene salate.
2.Dobro iseckajte salatu na listiće željene veličine, operite hladnom vodom i isušite.
3.Za preliv, oljuštite i sitno iseckajte beli luk, pa u činiji pomešajte s maslinovim uljem.
4.Narendajte parmezan, iscedite sok od limuna.
5.Dodajte vorčester sos i jogurt, pa sve dobro umutite.
6.Grubo iseckajte i dodajte inćune, začinite s malo morske soli i sveže mlevenog crnog bibera, pa ponovo umutite.
7.Sipajte preliv preko zelene salate, pa preko grubo narendajte još malo parmezana ako želite. Dobro protresite i servirajte.

Preostaje samo da uživate!

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas