Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛУДО ТЕСТО РАСТЕ КАО ИЗ ВОДЕ: Може у фрижидеру да стоји и до недељу дана, а САВРШЕНО је ЗА све ПОСЛАСТИЦЕ КОЈЕ ВОЛИТЕ!

Ако волите да једете пецива, онда је најбоље решење да увек имате спремно лудо тесто у кеси у фрижидеру. Лудо тесто је практично и увек га треба имати у фрижидеру јер од њега можете направити шта год желите.

1697788881_12345.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако волите да једете пецива, онда је најбоље решење да увек имате спремно тесто у фрижидеру. Многе домаћице избегавају да праве тесто, али овај рецепт ће вас одушевити.

Такозвано „лудо тесто” било је хит осамдесетих година прошлог века, а неке домаћице су га тек недавно откриле и одушевљене су њиме. У фрижидеру може да стоји и до недељу дана, битно је само да стоји у кесици. Може се десити да се тесто толико дигне да почне да излази из кесе, па га у том тренутку преполовите и један део пребаците у другу кесу.

Ако у било ком тренутку пожелите кифлице, переце, пицу, крофне и сл., довољно је да отворите врата фрижидера и науљеним рукама узмете теста колико вам је потребно. Када користите тесто, оставите га десетак минута на собној температури и развуците га на побрашњеној површини.

Припрема:

У чинију сипајте топло млеко (500 мл), додајте квасац (42 г) и шећер (једна кашика) и мешајте док се сви састојци не сједине. Затим поклопите и оставите десет минута да се активира. У другој посуди помешати просејано брашно (око килограм, може и мало више), прашак за пециво (пола кашичице) и со (једна кашичица), па додати уље (50 мл) и јогурт (200 мл) и два јајета.

Смесу сјединити, па додати активирани квасац и замесити тесто. Науљите га, па прекријте провидном фолијом и оставите да се диже око сат времена. Можете га користити одмах, или га можете чувати у фрижидеру. Ако одлучите да га чувате у фрижидеру, обавезно га ставите у кесу коју ћете затворити.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas