Паста салата са домаћим мајонезом без јаја се брзо припрема, а одлична је као оброк

Састојци:
- 250 г тестенине
- 10 корнишона
- 250 мл уља
- 125 мл млека
- 1,5 кашичица соли
- пола кашичице бибера
- 1 кашика сенфа (средње љут)
- 1 кашичица слатке млевене паприке
- сок од пола лимуна
- 200 г грашка
- 1 конзерва кукуруз шећерца
- 100 мл воде од краставца
- Свеже биље по избору (као што су першун, мирођија или влашац)
Припрема:
Ова паста салата са домаћим мајонезом савршен је избор када желите да припремите брзо, а истовремено богато и укусно јело. Са свежим поврћем и кремастим домаћим мајонезом, идеална је за лагане оброке, као освежавајући ручак или прилог уз роштиљ. Уз неколико једноставних састојака и трикова, попут додавања воде од краставца за посебну свежину, ова салата ће постати прави хит на вашем столу!
Скувајте пасту ал денте према упуству са паковања.Након кувања, обавезно је исперите хладном водом како би остала ал денте и мање лепљива.
У блендеру или помоћу миксера помешајте 250 мл уља, 125 мл млека, 1,5 кашичицу соли, бибер, 1 кашику сенфа, 1 кашичицу паприке и сок од лимуна. Мешајте док не добијете глатку, кремасту смесу.
У великој посуди, помешајте скувану тестенину, исецкане корнишоне, грашак, кукуруз и по жељи, свеже биље попут першуна, мирођије или власц́а.
(Ствар укус)
БОНУС ВИДЕО