Са идеалним односом кукурузног и хлебног брашна, ова пројица остаје мекана изнутра и благо хрскава споља
Oglas
Састојци:
- 3 чаше кукурузног брашна
- хлебно брашно (1 чаша)
- уље 50-100 мл (по жељи)
- кисела вода (2 и по чаше)
- један прашак за пециво
- соли по укусу
- семенке по жељи (сусам, бундева, сунцокрет)
Припрема:
Помешати све суве састојке, кукурузно брашно, хлебно брашно, прашак за пециво и со.
Затим постепено додавати уље и киселу воду, мешајући све док се не добије хомогена смеса.
Пазити да смеса не буде превише ретка. По жељи, можете додати и семенке у смесу или их посути одозго.
Смесу сипати у подмазан плех или у калупе за мафине.
Пећи у претходно загрејаној рерни на 210 степени Ц око 45 минута.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas