Испорбајте рецепт који ће вас одушевити
![1733738995_1729336209_1727345703_shutterstock_366448937--1-.jpg](/cache/images/d/3/d/a/b/d3dab226803608f13161a6f6c3947aaea745c122.jpg)
Кисели купус се сматра и најздравијом намирницом у зимском периоду. Управо за кисели купус се каже да једина намирница која је здравија укисељена него свежа.
Стога вам представљамо проверен рецепт за кисељење купуса који успева и почетницима.
Кисели купус - састојци:
килограм соли на 30 кг купуса
гушћа памучна крпа
Кисели купус - припрема:
Главице купуса очишћене од површинског слоја листова опрати, зарезати крстић на корену и ређати их у буре. Неколико главица купуса пресећи на четвртине и половине и њих угурати између целих главица како би се заглавиле, односно чврсто стајале.
Налијте воду два прста изнад купуса. Ставите преко купуса дрвени или пластични притискач. Преко притискача ставите камен или теглу пуну воде. Раширите крпу и на њу ставите потребну количину соли, увијте је и ставите поред камена. Со ће се полако отапати и падати до дна, тако да није потребно претакање расола.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ