Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пробајте овај преукусни ЖУТИ КОЛАЧ СА ВИШЊАМА:Лако се прави а још лакше једе (ВИДЕО)

Обрадујте себе и своју породицу овим сласним колачем.

1709641558_shutterstock_2320513383.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово је колач који је, чини ми се највише пута направљен у свим кућама. Чим крену прве вишње ево и колача, све док сезона траје, после, у току зиме ваде се вишње из замрзивача и ужива се у њему. Прави се од основних састојака, а онај део где се каже жути колач мисли се на права домаћа јаја, одатле нам је то и остало. Уживајте у припреми и дегустацији и преносите га са колена на колено.

Састојци:

6 целих јаја
12 кашика шећера
360 мл јогурта ( 2 чаше )
250 мл уља
520 г брашна или 22 кашике
10 г или једна кесица прашка за пециво
500 – 700 г вишања 

Припрема:

У једну посуду ставити цела јаја и додати шећер. Затим жицом добро улупати. Није птребан миксер, само жицом добро улупајте, или ако вам је лакше урадите то ипак миксером.

Додајемо затим јогурт и уље и опет све мешамо.

На крају помешамо брашно и прашак за пециво и додамо у претходно умућесну смесу. Можете да мерите на кашике или на граме, како вам је лакше. Пре није било ни ваге ни ичега па се мерило како ко одмери, али углавном кашика је кашика, негде мрву већа, негде мање и не можете много да погрешите. Захватите пуну, не онако узврх да све пада са ње, нормално пуну, то је више од равна. Објаснила сам, јел да?

Све добро измешајте да нема грудвица.

Укљуити рерну да се загреје на 180 степени па ставити у дубљи, већи плех, ђувеч тепсију. МОжете је подмазати уљем, па посути брашном.

Сипати целу смесу за колач и лепо распоредити.

Затим стављати вишње, свуда по мало.

Ставити колач да се пече 55 до 60 минута ако је колач дебљи и 45 минута ако је плех већи и колач ће бити тањи.

Печен колач са вишњама оставити да се охлади, посути шећером у праху и уживати.

Пријатно!

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas