Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУЧАК

Пуњена ПАТКА за празнични ручак за БОЖИЋ (ФОТО)

Обично се за први дан Божића спрема печеница и многи се одлуче за прасетину. Пробајте нешто друго.

1609494308_patkabelo-meso.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Патка је попут дивљачи и има другачији, пунији укус од пилетине. Пошто се патка не једе често, Божић је права прилика да се проба нешто друго.

Прочитајте још: Корак по корак: Направите са децом кућицу од медењака! (ФОТО)

Пачија маст
Пачије печење даје много више од прасетине и пилетине. Сакупите пачију маст која је остала и једите је уз алеву паприку!

Састојци:

  • патка
  • 2 пилеће џигерице
  • струк першуна
  • 3 средине старог хлеба
  • 1 велико јаје (или 2 мања)
  • шољица млека
  • кромпири
  • црни лук
  • бели лук
  • зачини (суви зачин, бибер, алева паприка, коријандер, оригано и мајчина душица)

Припрема:

Пачија маст Фото: А. М.

Набавите очишћену патку и потрудите се да изаберете краћу и ширу. Проверите како је очишћена, јер често остану трагови перја. Оперите је и намажите мешавином зачина коју сте претходно помешали. Добро утрљајте зачине у патку и премажите је зејтином. На дно плеха ставите неколико дрвених штапића - да се патка не би залепила.

Прочитајте још: Купите две крушке и направите брзо и лако овај ЕЛЕГАНТНИ слаткиш попут француских кувара (Фото)

Ако желите да пуните патку фил морате претходно да припремите. Напуните патку пре него што је ставите у рерну, а отвор затворите чачкалицама.

Фил се прави од исецканог црног лука који се пропржи, додају се две исецкане пилеће џигерице. Када се то пропржи, дода се мања веза исецканог пешуна. Натопи се средина хлеба у млеко, исцеди и измрви у фил. Добро се измеша и када се прохлади додају се једно велико јаје. Зачините по укусу. Напуните патку.

Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)

Колико се дуго пече?
Ако је патка тешка 2,5 кг пече се 2,5 часова. Време печења зависи од тежине.

Очистите неколико режњева белог и један црни лук који ћете исећи на четвртине. Ставите их поред патке. Сипајте шољицу воде и покријте плех фолијом. Ставља се у максимално угрејану рерну, а пече се најмање 30 минута на високој, а онда смањите температуру на 180 степени.

Када смањите температуру кромпир исеците на четвртине и додајте у плех. Ако је вода испарила поново додајте пола шољице воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas